Nieuws

Formule 1 FPV-drone legt overwinning Verstappen in Spanje vast

Vandaag heeft een FPV-drone van de Formule 1 de overwinning van Max Verstappen vastgelegd tijdens de Spaanse Grand Prix. Het is de eerste keer dat een FPV-drone is gebruikt tijdens een live race-evenement in de hoogste klasse van internationale open-wheel single-seater formuleraces. De drone werd eerder in het weekend ook ingezet tijdens oefensessies. Kijkers reageren echter niet echt enthousiast.

Weinig positief

Vorig jaar werd de Formule 1 geprezen voor de introductie van de revolutionaire helmcamera. Deze keer is de feedback op de FPV-drone-opnamen van de Formule 1 echter niet bijster positief. Op Twitter concludeerden veel mensen dat de FPV-drone-opnamen verschrikkelijk zijn en niets toevoegen aan de raceverslaggeving. Ik vrees dat ze gelijk hebben.

Alle andere beelden, behalve misschien de helmnokken, zijn van veel hogere kwaliteit. Kijkend naar de kwaliteit van de luchtbeelden, lijkt het erop dat de Formula 1 FPV-drone is uitgerust met een eenvoudige GoPro-camera. Om de hoogwaardige dekking van de Formule 1-races te evenaren, zou de organisatie in plaats daarvan een FPV-drone moeten gebruiken die is uitgerust met een echte cinecamera.

Nieuwe invalshoeken

We juichen de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) toe voor het introduceren van FPV-drone-opnamen als onderdeel van de verslaggeving van de Grand Prix van vandaag in Spanje. Ze verleggen de grenzen als het gaat om het belichten van de Formule 1 vanuit nieuwe en creatieve invalshoeken.

Hopelijk zullen we later dit seizoen een FPV-drone zien met een camera van cine-kwaliteit erop gemonteerd in een van de komende races. Voor mij persoonlijk, als Nederlander en drone-enthousiasteling, was het geweldig om de overwinning van Max Verstappen te zien vastleggen door een Formula 1 FPV-drone. Ik hoop meer FPV-dronebeelden te zien van de volgende Formule 1-races.

Dit artikel werd geschreven door Haye Kesteloo en verscheen voor het eerst op DroneXL.

Haye Kesteloo

Haye is drijvende kracht achter de Amerikaanse blog DroneXL.co.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier