Nieuws

Dronamics eerste cargo drone operator met LUC-certificaat

Dronamics, ontwikkelaar en exploitant van vrachtdrones voor de middellange afstand, heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf als eerste luchtvaartmaatschappij voor vrachtdrones het Europese Light UAS Operator Certificate (LUC) heeft verkregen. Een LUC wordt erkend in alle EU-lidstaten en biedt drone-exploitanten de mogelijkheid om diensten aan te bieden in de gehele Europese Unie.

Black Swan

De aankondiging tijdens EBACE (European Business Aviation Conference Exhibition) komt op een belangrijk moment, aangezien het bedrijf zich voorbereidt op de eerste commerciële vluchten van het Black Swan-luchtvaartuig later dit jaar. De Black Swan kan 350 kg vervoeren over een afstand van maximaal 2.500 km en heeft tot doel de toeleveringsketens te transformeren door de afhandeling efficiënter te maken, wat resulteert in kosten-, tijd- en CO2-emissiebesparingen.

Dronamics is de eerste cargo drone operator die een dergelijke licentie heeft verkregen. De LUC is verleend door het Transport Malta Civil Aviation Directorate (TM – CAD), de burgerluchtvaartautoriteit van het land. De LUC stelt Dronamics in staat om zelf toestemming te geven voor vluchtuitvoeringen met zijn Black Swan-drones in EU-landen, inclusief beyond visual Line of sight (BVLOS)-operaties.

Dronamics is van plan zijn activiteiten op te schalen en later dit jaar zijn eerste commerciële vluchten vanuit Malta en Italië uit te voeren. Met Malta als Europese operationele basis, is Dronamics goed gesitueerd om vliegroutes over de Middellandse Zee te ontwikkelen, waarbij belangrijke hubs in de regio met elkaar worden verbonden.

Pionieren

“De afgelopen maanden hebben onze toegewijde inspecteurs ons geloof in nieuwe technologieën en innovatie binnen de luchtvaartindustrie bevestigd. Sinds het eerste contact met Dronamics hebben het operationele concept, het ervaren en gepassioneerde team en vooral de missie van het bedrijf ons doen geloven dat Dronamics de pionier zal zijn van een nieuw, veilig en opwindend tijdperk van de langeafstandsoperatie van drones”, zegt Captain Charles Pace, directeur-generaal van het directoraat Burgerluchtvaart Transport Malta (TM-CAD)

“Het eerste vrachtdronebedrijf worden dat LUC-certificering behaalt, is een enorme mijlpaal voor ons en bevestigt jarenlang hard werken aan de ontwikkeling van onze unieke en marktleidende oplossing. Ons team is eerder betrokken geweest bij tal van AOC’s op verschillende continenten en we zijn voortdurend onder de indruk van de professionaliteit en expertise van wereldklasse van Transport Malta, in combinatie met een pro-innovatiementaliteit. Met de steun van zo’n geavanceerde en technologisch geavanceerde regelgevende instantie, en met Malta als onze Europese operationele basis, hebben we een goed uitgangspunt om onze activiteiten voort te zetten en later dit jaar te beginnen met het bedienen van belangrijke routes over de Middellandse Zee en onze toekomstige uitbreiding voort te zetten, zodat we kunnen bereiken onze missie om bezorging op dezelfde dag mogelijk te maken voor iedereen, overal”, zegt Sergio Oliveira e Silva, COO van Dronamics.

Over Transport Malta

Directoraat Burgerluchtvaart: Het directoraat Burgerluchtvaart binnen Transport Malta reguleert alle luchtvaartactiviteiten in Malta en is lid van ICAO, EASA, EUROCONTROL en ECAC. Het directoraat Burgerluchtvaart zorgt ervoor dat de Maltese luchtvaartindustrie, in al zijn aspecten, zich op een veilige en efficiënte manier blijft ontwikkelen om aan de behoeften van het eiland te voldoen. De Directie Luchtvaart heeft een scala aan verantwoordelijkheden en biedt een selectie van diensten om de veiligheid van de betrokkenen te waarborgen en alle praktijken te reguleren.

Over Dronamics

Dronamics is de toonaangevende ontwikkelaar en exploitant van grote langeafstandsdrones die speciaal voor vracht zijn gebouwd. Zijn vlaggenschip Black Swan kan 350 kg vervoeren over een afstand van maximaal 2.500 km / 1550 mijl, waardoor verzending op dezelfde dag over zeer lange afstanden mogelijk is voor een verscheidenheid aan industrieën, van farmaceutica tot voeding, van e-commerce tot reserveonderdelen. Ontworpen met het oog op brandstofzuinigheid, kan de Black Swan werken met tot 90% lagere emissies dan alternatieve vervoerswijzen, waaronder luchtvracht.

Het snelgroeiende team van het bedrijf bestaat uit enkele van ’s werelds beste lucht- en ruimtevaart- en logistiekexperts en is de winnaar van talloze prijzen voor innovatie, waaronder de Drone Innovation Award van de IATA. Dronamics is IATA’s eerste strategische partner voor drones wereldwijd en is door de Europese Commissie genoemd als een Top 10 EU-Afrika start-up.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier