Productnieuws

Insta360 introduceert ‘invisible drone’ 360º-camera Sphere

Cameramaker Insta360º heeft een nieuwe 360º-camera gelanceerd die speciaal bedoeld is voor gebruik in combinatie met een drone. Het gaat om de Sphere, een modulair systeem dat compatibel is met de DJI Mavic Air 2 en Air 2S. Bijzonder is dat de gebruiker 360º-dronevideo’s kan maken zonder dat de drone zelf in beeld komt. Dankzij de gebruiksvriendelijke software van Insta360 kun je in een handomdraai allerlei creatieve effecten maken.

Groot geworden met 360º

Insta360 is groot geworden met de productie van 360º-camera’s, zowel in pocketformaat als professionele systemen voor high-end producties. Daarnaast bracht het bedrijf ook enkele action cams op de markt op basis van baanbrekende beeldstabilisatietechnologie, waaronder een ultralichtgewicht camera speciaal bedoeld voor gebruik op FPV-drones.

De nieuwe Insta360 Sphere stelt contentmakers in staat om op een heel nieuwe manier dronebeelden te maken. Naast ‘gewone’ 360º-dronevideo’s, waarbij de kijker zelf de kijkrichting bepaalt, is het namelijk ook mogelijk om met de Sphere spectaculaire video’s te maken waarbij de hoek en kijkrichting achteraf tijdens de montage bepaald wordt. Die techniek staat ook wel bekend als reframing. Dankzij de gebruiksvriendelijke software maak je in een handomdraai effecten zoals barrel rolls en dolly zooms. Ook kun je FPV-achtige droneshots maken.

Twee lenzen

De twee cameralenzen van de Insta360 Sphere worden aan de boven- en onderkant van de drone gepositioneerd. Op die manier blijft de drone zelf volledig onzichtbaar in de resulterende video. Dankzij de grote beeldhoek van ruim 180º en dynamisch stitchen verdwijnt de hele drone uit het zicht, zodat het beeld achteraf in alle richtingen uitgesneden kan worden. En dankzij de FlowState Stabilization-technologie van Insta360 is het beeld ultrastabiel, hoe erg de drone ook schokt of trilt.

De camera is ontwikkeld om gebruikt te worden in combinatie met een DJI Mavic Air 2 of Air 2S. Dankzij het vergrendelingsmechanisme blijven de camera’s goed op hun plaats zitten. De ontvangst van het GPS-signaal en de radiocommunicatie met de controller wordt niet verstoord door de module. De resulterende video heeft na het stitchen een resolutie van 5,7K. Dat is genoeg om na reframing shots in HD-kwaliteit te exporteren.

Prijs en beschikbaarheid

De Insta360 Sphere is verkrijgbaar op store.insta360.com voor een verkoopprijs van $ 429,99.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier