Nieuws

Walmart breidt dronebezorging uit naar 4 miljoen nieuwe huishoudens

De Amerikaanse supermarktketen Walmart breidt haar dienstverlening op het gebied van drone delivery uit met 4 miljoen nieuwe huishoudens in zes verschillende staten. Samen met partner DroneUp verwacht Walmart jaarlijks meer dan een miljoen leveringen uit te voeren per drone. De kosten voor de klant bedragen 4 dollar per pakket met een maximaal gewicht van 5 kg.

Uitbreiding

Al in 2015 dacht Walmart voor het eerst na over drone delivery als nieuwe bezorgmethode. Pas in december 2021 ging het bedrijf daadwerkelijk van start met dronebezorging, in drie steden in de Amerikaanse staat Arkansas. Daartoe ging de retailer eerder dat jaar een samenwerking aan met de startup DroneUp, die beschikt over een groot netwerk van gecertificeerde dronepiloten. Die overzien de vluchten zolang volledig autonoom vliegen nog niet is toegestaan volgens de Amerikaanse regelgeving.

Met de deze week aangekondigde uitbreiding wil Walmart drone delivery gaan aanbieden bij 34 locaties in de staten Arizona, Arkansas, Florida, Texas, Utah en Virginia. In totaal gaat het om 4 miljoen potentiële huishoudens. Klanten kunnen tussen 8 uur ’s ochtends en 8 uur ’s avonds kiezen voor dronebezorging als aflevermethode. Per zending betalen klanten 4 dollar. Er kan maximaal 5 kg aan goederen worden bezorgd. Pakketjes worden door middel van een lier in de tuin of op de oprit gezet.

Een delivery drone stijgt op bij een filiaal van Walmart.

Gemak belangrijkste factor

Volgens een woordvoerder van Walmart reageren klanten erg enthousiast op de innovatieve bezorgmethode. “We krijgen veel positieve reacties van klanten die gebruik hebben gemaakt van de service. Hoewel we aanvankelijk dachten dat klanten de service zouden gebruiken voor noodartikelen, merken we dat ze het puur voor het gemak gebruiken, zoals een snelle oplossing voor een doordeweekse maaltijd. Voorbeeld: het bestverkochte artikel op een van onze huidige hubs is Hamburger Helper.”

Om de grootschalige expansie mogelijk te maken vertrouwt Walmart op het DroneUp’s netwerk van meer dan 10.000 door de Federal Aviation Administration (FAA) gecertificeerde piloten om bestellingen te verzenden vanaf de geselecteerde winkels. Walmart verwacht op deze manier jaarlijks meer dan een miljoen bestellingen per drone te gaan afleveren.

Andere spelers

Walmart is niet de enige grootgrutter die brood ziet in drone delivery. Webwinkel Amazon was één van de eerste retailers die zich serieus ging bezighouden met dronebezorging. Mismanagement zorgde echter voor een flinke achterstand. Verder maken Google-zusterbedrijf Wing en het Ierse bedrijf Manna Aero zich op om actief te worden in de VS.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Walmart breidt dronebezorging uit naar 4 miljoen nieuwe huishoudens

  • Wat een nonsense,
    Dat zullen best kleine lichte pakjes zijn voor klanten die dicht bij mekaar wonen… 4 €/pakje met een Matrice600 yeah right

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier