Video

Kijken: Ruim 20 Nederlandse kastelen en buitenplaatsen vanuit de lucht

Maandag 6 juni – Tweede Pinksterdag – is het de Dag van het Kasteel 2022. Meer dan 100 kastelen en buitenplaatsen openen die dag hun poorten voor het publiek. Om alvast in de stemming te komen voor deze dag kun je kijken naar deze dronevideo waarin je een uur lang kunt kijken naar een selectie van Nederlandse kastelen en buitenplaatsen, vastgelegd door Dronewatch.

Kastelenlijn

De drone-opnamen die je in deze video ziet werden oorspronkelijk in 2017 opgenomen voor een serie video’s voor de verhaallijn Kastelen & Buitenplaatsen (de ‘Kastelenlijn’) – van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Dit als onderdeel van een driejarig marketingproject met als doel om buitenlandse toeristen te inspireren om het andere Nederland te ontdekken en zich meer te spreiden over het gehele land.

Voor het eerst zijn de dronebeelden nu ook in één compilatie bijeengebracht. Het resultaat is een 4K dronevideo van bijna een uur lang waarin een aantal prachtige kastelen en landhuizen te zien zijn, waaronder Kasteel de Haar, Slot Loevestijn, Landgoed Twickel, Huis Bergh en het Muiderslot. Het geheel is omlijst door een rustgevende soundtrack. De beelden werden gemaakt door Dronewatch, in samenwerking met een team onder regie van All Video Solutions.

Meer dan 700 kastelen en buitenplaatsen

Nederland telt meer dan 700 kastelen en buitenplaatsen, van verdedigingsburchten tot luxueuze landhuizen. Het merendeel van deze historische huizen en tuinen werden door 17e- en 18e-eeuwse kooplieden en adel ontwikkeld en bewoond. Zelf een kijkje nemen bij een van deze locaties? Kijk dan op dagvanhetkasteel.nl voor meer informatie.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier