Gerucht

Yuneec hint op nieuwe drone, betreft mogelijk H850 hexacopter

Dronemaker Yuneec heeft een teaser email rondgestuurd met betrekking tot de release van een nieuw model drone. Uit het bericht valt op te maken dat het om een hexacopter gaat. Mogelijk betreft het de H850, waarvan al afbeeldingen circuleren op internet. De drone zou een vliegtijd van ruim een uur bieden. Met de H850 zou Yuneec ook een nieuwe controller introduceren.

H850?

Something exciting is coming soon!, staat te lezen in de aankondiging die Yuneec heeft rondgemaild aan persrelaties. In de topdown-foto is een drone te zien met zes armen, maar verder geeft de teaser geen nadere productdetails prijs. Ook noemt Yuneec geen introductiedatum in de email.

Maar op het forum YuneecPilots zijn afgelopen maandag afbeeldingen gedeeld van wat de aankomende Yuneec H850 zou zijn. “60 min vliegtijd op 2 accu’s van 13.500mAh, geen intrekbaar landingsgestel, kleine controller”, schrijft forumgebruiker TomEnde bij de foto’s, gemaakt op het vakevenement eRIC 2022. Verdere specs, zoals gegevens over cameracompatibiliteit, kon hij nog niet delen.

De nieuwe release betreft mogelijk de H850 hexacopter. Bron: YuneecPilots.com/TomEnde

Smart controller

Op de foto’s is te zien dat Yuneec ook een nieuw model smart controller in petto heeft. Deze is een stuk kleiner dan de eerdere remote controls die Yuneec op de markt bracht, zoals die van de H520, maar de controller beschikt nog altijd over een geïntegreerd display.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier