Incident

Dronepiloot gewond na beschieting in Tholen

Een inwoner van de Zeeuwse stad Tholen is vrijdag beschoten terwijl hij met zijn drone aan het vliegen was. Dat meldt de politie. De drone bleef onbeschadigd, maar de man raakte gewond aan zijn arm als gevolg van de schietpartij. De man heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie is nu op zoek naar mogelijke getuigen van het incident.

Twee schoten

Het voorval vond vrijdag rond 12:30 plaats in de omgeving van de Gemaalweg in Tholen. Terwijl de man met zijn drone aan het vliegen was klonken er twee harde knallen. Aanvankelijk dacht de dronepiloot dat zijn toestel beschoten werd, maar dat bleek niet het geval: de drone bleek in orde te zijn.

Pas in tweede instantie ontdekte de man dat hij gewond was aan zijn arm. In het ziekenhuis werd een kogel ontdekt, waarschijnlijk afkomstig van een vuurwapen. Gelukkig bleken de verwondingen niet zeer ernstig te zijn. De politie roept mogelijk getuigen op zich te melden. Dat kan desgewenst anoniem.

Eerder incident

Het is niet voor het eerst dat er in Nederland een dronepiloot wordt geconfronteerd met geweld. In 2018 werd een dronevlieger mishandeld in een stadspark in Utrecht.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Dronepiloot gewond na beschieting in Tholen

  • Er blijken toch veel idioten met een (illegaal) vuurwapen rond te lopen in Nederland

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier