Video

Kijken: FAROE ISLANDS, gefilmd met de DJI Mavic 3

Vorige week kon je kijken naar een cinematische dronevideo van Istanbul die gemaakt werd met de onlangs geïntroduceerde DJI Mini 3 Pro. Maar grote broer Mavic 3 is toch nog altijd de winnaar als het gaat om creatieve mogelijkheden en beeldkwaliteit, zoals je in de video FAROE ISLANDS kunt zien. De video werd gemaakt door Erik Hedenfalk, een freelance adventure filmmaker uit Zweden.

Sfeervolle registratie

Aanvankelijk werd de Mavic 3 nogal kritisch ontvangen door beeldmakers. Maar dankzij een serie firmware-updates is de drone heel wat capabeler geworden, onder andere doordat de telecamera nu meer instelmogelijkheden biedt. Videomaker Erik Hedenfalk (YouTube) nam de Mavic 3 mee op zijn trip naar de Faeröer. Samen met zijn Blackmagic 6K maakte hij een zeer sfeervolle registratie van de eilandengroep.

“Ik heb een geweldige tijd gehad met het uitproberen van deze nieuwe krachtige drone van DJI tijdens mijn reis naar de Faeröer. De kwaliteit van deze drone is ongelooflijk en wat ik vooral leuk vond aan deze drone in vergelijking met de vorige drones die ik heb gebruikt, is de mogelijkheid om 4k 120fps te schieten en de 7x zoom in 4K. Hierdoor kon ik opnamen maken die ik eerder nooit heb kunnen maken. De 5,1k-video, de batterijduur (van 46 minuten) en het vermogen om bij harde wind te vliegen – zijn ook allemaal fenomenale eigenschappen.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier