Video

Kijken: The Soul of a City Without People, een cinematische impressie van de verwoestingen in Oekraïne

Op tv en social media heb je in de afgelopen maanden flink wat dronebeelden van de verwoestingen in Oekraïne kunnen zien. Filmmaker Smakadron besloot op zijn eigen cinematische wijze de ravage in de steden Irpin, Bucha en Gostomel in beeld te brengen, met behulp van drones. Het resultaat is de beklemmende dronevideo The Soul of a City Without People.

Irpin, Bucha en Gostomel

De video richt zich op drie steden: Irpin, Bucha en Gostomel. De drie steden liggen iets ten noordwesten van Kiev en werden het zwaarst getroffen door het Russische offensief tegen de nationale hoofdstad, die met succes werd afgeslagen door de Oekraïense strijdkrachten, maar waarbij duizenden burgers om het leven kwamen.

“Hoe ziet de ziel van een stad eruit zonder mensen? Wat voelen de fantomen van mensen in hun eigen huis, als ze er eindeloos omheen dwalen? Hoe zou je je voelen als je je huis voor de laatste keer zou afsluiten?”, schrijft de filmmaker bij de video.

Apparatuur en software

De luchtbeelden werden gemaakt met een DJI Mavic 2 Pro. Smakadron gebruikte een Sony Alpha a7III met Tamron 28-75 f2.8 voor de grondbeelden. De montage werd gedaan in Premiere Pro. De soundtrack is afkomstig van Epidemic Sound.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier