Tutorial

Tutorial: 10 voorbeelden van imponerende drone moves

Heb je behoefte aan wat inspiratie voor je komende dronevideo’s? Wil je weten wanneer je welke camerabeweging inzet om een bepaalde sfeer te verkrijgen? Dan is de YouTube-tutorial 10 killer cinematic drone moves – fly like a pro van filmmaker Sean Alami zeker de moeite van het bekijken waard. Naast een voorbeeld geeft Sean ook uitleg bij elk type shot.

10 jaar ervaring

Sean heeft naar eigen zeggen al meer dan 10 jaar ervaring met het vliegen en filmen met drones. Hij kan dus bouwen op rijke ervaring als het gaat om de mooiste camerabewegingen die je met een drone kunt uitvoeren. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat voor drone je hebt: met een beetje creativiteit kun je de mooiste shots maken.

In onderstaande tutorial komen 10 adviezen aan bod. Als je wilt dan kun je via de volgende links ook direct naar een move waar je interesse naar uitgaat springen. Intro 0:00 – Be Uncommon 0:26 – Move in Close 01:48 – Move Back Tilt 02:26 – Parallax 03:10 – Move in Tilt 04:55 – Move Laterally Tilt 05:24 – Fly Close 06:35 – Fly Low 07:53 – Move in close Tilt 08:51 – Bird’s Eye View 09:26 – Improvise 09:58 – Outro 10:16.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier