Nieuws

DJI geeft Mini 3 Pro grote zomerupdate; DJI RC nu ook geschikt voor Mavic 3

Met de zomervakantie in aantocht voert DJI een grote firmware-update door voor de Mini 3 Pro, die de nodige bugs oplost en nieuwe features toevoegt. Zo is de Portrait Mode nu breder inzetbaar en is de videokwaliteit in D-Cinelike verbeterd bij weinig licht. Daarnaast biedt DJI de DJI RC met ingebouwd display nu ook los te koop aan, of in combinatie met de Mavic 3.

Mini 3 firmware-update

Met firmwareversie v01.00.0201 voor de Mini 3 Pro voert DJI ten eerste de nodige verbeteringen door. Zo reageert de camera sneller tijdens het maken van foto’s, is de stabiliteit tijdens het maken van Hyperlapses verbeterd, is het dynamisch bereik van Hyperlapse-opnames vergroot en is de beeldkwaliteit tijdens het maken van nachtopnamen in D-Cinelike verbeterd. Ook is er geen sprake meer van ongewenste vignettering tijdens het maken van foto’s in het RAW-formaat.

Belangrijker is dat DJI zegt dat het anti-interferentiesysteem en de reikwijdte van de radioverbinding zijn verbeterd. Mogelijk komt DJI hiermee tegemoet aan de vele klachten van gebruikers over het wegvallen van de verbinding op relatief korte afstanden.

Nieuw is de mogelijkheid om de Portrait-modus nu ook in te schakelen tijdens het maken van QuickShots (Dronie, Rocket, Circle, Helix en Boomerang) en Hyperlapses. Daarnaast kunnen gebruikers de autofocus nu volcontinu laten werken tijdens het maken van videobeelden. Tot slot is het nu mogelijk om een interval van 2 seconden te kiezen tijdens het maken van Hyperlapses.

DJI RC voor Mavic 3

Een andere nieuwigheid is dat de DJI RC, welke gelijktijdig met de Mini 3 Pro geïntroduceerd werd, nu ook geschikt is voor gebruik in combinatie met de Mavic 3. De DJI RC beschikt over een ingebouwd 5,5” display met een helderheid van 700 nits. Dat betekent dat er geen smartphone meer nodig is om het videobeeld vanuit de drone te kunnen bekijken.

Je kunt de DJI RC het beste zien als een afgeslankte versie van de RC Pro, die DJI samen met de Mavic 3 Cine op de markt bracht. Vergeleken met de RC Pro heeft de DJI RC echter geen HDMI video-uitgang. Ook is het scherm is wat minder helder. Daar staat tegenover dat de DJI RC een stuk kleiner en lichter is dan de RC Pro, en beschikt over ingebouwde in plaats van externe antennes.

Bezitters van een Mavic 3 of Mavic 3 Cine kunnen de DJI RC desgewenst los aanschaffen. De adviesprijs is 299 euro. Ook biedt DJI de Mavic 3 nu samen met de DJI RC als bundel aan.

De DJI RC kan nu ook in combinatie met de Mavic 3 worden gebruikt.
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “DJI geeft Mini 3 Pro grote zomerupdate; DJI RC nu ook geschikt voor Mavic 3

  • Het is zeer indrukwekkend wat die kleine Mini 3 Pro kan!
    Afgezien van de camera sensor en stabiliteit in de lucht (windgevoelighied) biedt hij zelfs nog meer mogelijkheden dan een Mavic 2 Pro!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier