ProProductnieuws

Yuneec kondigt H850 ‘business class drone’ aan

Dronemaker Yuneec heeft een nieuw model drone aangekondigd gericht op professionele gebruikers, de H850-RTK hexacopter. Het systeem biedt een vliegtijd tot 65 minuten en kan met meerdere camera’s worden uitgerust. Samen met de H850 introduceert Yuneec ook de nieuwe T-one smart controller met ingebouwd 7” display. Het systeem is vanaf augustus verkrijgbaar.

Business class drone

In het marketingmateriaal dat Yuneec beschikbaar heeft gesteld wordt de H850 aangeprezen als een ‘multiple payload business class drone’. Met het nieuwe systeem lijkt Yuneec de concurrentie aan te gaan met de M300 van DJI, maar dan tegen een lagere prijs.

De vliegtijd van het systeem bedraagt 60-65 minuten. Zonder camera en gimbal weegt de drone 5,8 kg. De MTOW is 9,3 kg, wat neerkomt op een payload van max 3,6 kg. Het bereik in CE-modus is ongeveer 8 km. Voor de positionering maakt de H850 gebruik van RTK GPS, Glonass, BeiDou en Galileo. Obstakeldetectie wordt in een later stadium als optie aangeboden.

De H850 is compatibel met meerdere camera’s uit het assortiment van Yuneec, waaronder de E90x 20 megapixel camera met 1” sensor, de E30Zx camera met 30x optische zoom en de E20TVx radiometrische warmtebeeldcamera met restlichtsensor.

Controller en accusysteem

De H850 wordt geleverd met de nieuwe T-one smart controller. Deze beschikt over een 7” display met full HD-resolutie en een helderheid van 1000 nit. De controller draait op Android 10. De ingebouwde 10.000 mAh accu is goed voor 7 uur gebruikstijd. Yuneec benadrukt dat de controller geen data naar externe servers stuurt.

De drone wordt aangedreven door 2 meegeleverde smart batteries, met elk een capaciteit van 295 Wh. Deze kunnen worden opgeladen met het Power Charging Station, welke ook onderdeel uitmaakt van het leveringspakket. In deze laadkoffer kunnen gelijktijdig vier H850 accu’s en twee T-one accu’s worden opgeladen.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe H850 is leverbaar vanaf augustus 2022. Het pakket omvat naast de H850 ook een transportkoffer, de T-one controller, het Power Charging Station en twee smart batteries. De adviesprijs voor het systeem is €7.734,95 (incl btw). Door middel van een optionele YCAP-gecertificeerde DroneTag kan het systeem eenvoudig worden voorbereid op toekomstige Remote ID-vereisten.

Specificaties

Gewicht:  5.800 gram, inclusief 2 accu’s (zonder payload)
MTOW:  8800g
Max Payload Weight:  3000g
Diagonal Size:  850mm
Unfolded:  440×365×470 mm
Max Ascend Speed:  3 m/s
Max Descent Speed:  2-5 m/s
Max Horizontal Speed:  20 m/s
Max Flight Speed:  72 km/h
Max. Flight Ceiling (MSL):  5000m
Max Flight Time:  65 minutes (without payload)
Battery 23,1volt:  2x Li-ion HV, 6S,12800mAh
Position System:  GPS, Glonass, Beidou&Galileo
Hovering Accuracy(Single):  Horizon:±0.5m
Vertical:±0.5m
RTK(RMS) Accuracy:  1cm +1ppm(H); 1.5cm+1ppm(V)
Operating Temperature:  -20℃-50℃
-4° F -122° F
Payload Connector:  X-connector
Compatible Payloads :  E20TVx, E90X, E30Zx, ETx, S42x, lidar, Spotlight and digital loudspeaker
Upward Gimbal:  Optional
Hot-swappable Batteries & Payloads:  Yes
IP:  x5
Collision Avoidance System:  Millimeter-wave Radar (optional)
Remote Controller:  T-One
Connectivity Ports and Power Supply H850:  GMAC 1000Mb, USB-C, USB-3 5Gbps, Aux 3.5 mm, Micro-SD, 2x Power 5v+GND, 2x PWM,2x GPIO, 5v,12v&19,8-26,4v, for external devices with high power requirements.
Operating Frequency:  2.4000-2.4835GHz & 5.725-5.850GHz
Autopilot:  PX4 Based
Drone Remote Identification Device (EU):  LTE+Bluetooth, incl. app and U-space ready (optional module)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier