ProProductnieuws

Draganfly introduceert cargodrone met laadvermogen van ruim 30 kg

Het Canadese bedrijf Draganfly heeft een cargodrone geïntroduceerd met een laadvermogen van maar liefst 30 kg. De Heavy Lift, zoals de drone is gedoopt, kan afstanden tot 30 km overbruggen. Naast de Heavy Lift drone komt Draganfly ook met de multi-inzetbare Commander 3 XL drone. Beide drones kunnen uitgerust worden met een eveneens nieuwe longrange LiDAR om zodoende zeer grote stukken terrein te mappen.

Heavy Lift drone

De Heavy Lift drone is bedoeld voor het transport van relatief zware goederen. De drone kan payloads tot 30 kg vervoeren. Dankzij LTE kan de drone daarbij ver buiten het zicht van de piloot vliegen. De maximale vliegtijd bedraagt 55 minuten. Daardoor kunnen afstanden tot 30 km overbrugd worden. Volgens Draganfly kan de drone vluchten zowel handmatig bestuurd als geheel automatisch uitvoeren.

Commander 3 XL drone

Naast de Heavy Lift komt Draganfly ook met een wat kleiner systeem, de Commander 3 XL. Deze drone is voor veel verschillende taken inzetbaar. Het systeem kan ladingen tot 13 kg vervoeren en deze door middel van een parachute of lier op de bestemming afzetten. De drone kan ook gebruikt worden in regen en sneeuw.

Longrange LiDAR

Draganfly benadrukt dat beide systemen uitgerust kunnen worden met de nieuwe longrange LiDAR uit het assortiment van het bedrijf. Ook is het mogelijk om inspectiecamera’s en warmtebeeldcamera’s te monteren. Dankzij het grote bereik van de drones wordt het mogelijk om grote stukken grondgebied te mappen of installaties te inspecteren.

Het nieuw aangekondigde Draganfly longrange LiDAR-laserscansysteem integreert enkele van de meest geavanceerde sensoren van marktleider Teledyne met een IMU+GNSS van Trimble-dochteronderneming Applanix. Het resultaat is een scanbereik van 750 m en een nauwkeurigheid tot 2 cm waarbij 2 miljoen punten per seconde worden vastgelegd.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier