Nieuws

Problemen met DJI RC opgelost door middel van firmware-update

DJI heeft een firmware-update uitgebracht die een aantal problemen met de DJI RC oplost. De controller met ingebouwd display, die samen met de Mini 3 Pro werd geïntroduceerd en sinds kort ook compatible is met de Mavic 3 en Mavic 3 Cine, zou nu niet meer plotseling mogen crashen of een zwart scherm vertonen als gevolg van oververhitting. Ook is het flikkeren van het scherm tijdens het vertonen van videobeelden verholpen.

Update

De firmware-update met versienummer v01.01.0100 komt als geroepen, gegeven de verwachte hoge temperaturen voor deze week. Het probleem was dat het scherm van de DJI RC soms uitviel of dat de controller zelfs vastliep, als gevolg van oververhitting door langdurig gebruik en/of vliegen tijdens warm weer. Dat zou nu verholpen moeten zijn. Ook is een bugfix doorgevoerd die moet voorkomen dat het scherm flikkert tijdens het afspelen van opgenomen videobeelden.

Middels de update krijgt de gebruiker meteen de beschikking over DJI Fly versie 1.6.9, zodat je meteen over alle recent aangekondigde nieuwe features voor de Mini 3 Pro kunt beschikken. Een andere handige verbetering is de snelheidscheck op een SD kaart die in de controller wordt gestoken. Als het kaartje niet snel genoeg is, dan kun je de ingebouwde screen recording-functie niet gebruiken.

Installatieprocedure

Je kunt de update eenvoudig uitvoeren door de controller in te schakelen en contact te maken met een wifinetwerk. De update wordt dan automatisch uitgevoerd. Check wel even al je camerasettings en overige instellingen na de updateprocedure, want het zou kunnen dat deze gereset worden. DJI raadt ook aan om het kompas te kalibreren na de update.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Problemen met DJI RC opgelost door middel van firmware-update

  • Ondertussen is hier alweer een update op geweest: RC UPDATE V01.01.0300.
    Deze lost het probleem met de kompas in de Fly App op,

    Beantwoorden
  • Nu graag nog even geschikt maken om te gebruiken icm een DJI Mini2. Het beeldscherm van mijn iPhone wordt te warm en springt op zwart. 😡

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier