Dronefotografie

Fotowedstrijd MijnBesteDroneshot van start

Vandaag gaat de dronefotowedstrijd MijnBesteDroneshot van start. Dronevliegers worden aangemoedigd om tot 9 september hun mooiste dronefoto’s van Nederland in te zenden. Speciale aandacht is er voor jonge dronepiloten tot 16 jaar. De wedstrijd is een initiatief van Dronewatch, met ondersteuning van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De twee winnaars ontvangen een DJI Mini 3 Pro.

Jongeren stimuleren

Dronefotografie is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een volwassen tak van fotografie. Tienduizenden Nederlanders maken gebruik van drones om mooie droneshots te maken. Bovendien werken veel Nederlandse bedrijven aan nieuwe toepassingen voor drones. De verwachting is dat de dronesector veel werkgelegenheid zal creëren en om die reden wil de Nederlandse overheid jongeren aanmoedigen om zich te verdiepen in de mogelijkheden van drones.

Sinds vorig jaar gelden in heel Europa dezelfde regels voor drones. De nieuwe regels moeten in de toekomst meer ruimte bieden voor innovatieve toepassingen van drones, zoals bij de inspecties van dijken of verkeersmanagement, benadrukt het ministerie. Met het oog op de toekomst is er in de wedstrijd ook speciaal een categorie voor dronevliegers jonger dan 16 jaar.

Over de wedstrijd

Deelnemers kunnen maximaal drie in Nederland gemaakte dronefoto’s inzenden. De categorieën zijn Abstract, Natuur, Dorp&Stad, Infrastructuur en Waterwegen. Dronepiloten verklaren door deelname bekend te zijn met de regelgeving voor het vliegen met drones. Zo dienen dronevliegers tot 16 jaar begeleid te worden door een waarnemer. Op de website van de Rijksoverheid is meer informatie te vinden over alle regels voor dronevliegen in Nederland.

Een jury, bestaande uit minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers, fotograaf Valerie Kuypers en Wiebe de Jager van Dronewatch, selecteert de winnende foto’s. Ook kiest de jury per categorie een eervolle vermelding. Op 23 september maken we de winnaars bekend.

De makers van de mooiste dronefoto’s in de twee leeftijdscategorieën (tot 16 jaar / 16 jaar of ouder) ontvangen ieder een DJI Mini 3 Pro met DJI RC ter waarde van € 999,-. De twee winnende foto’s en de foto’s met een eervolle vermelding zullen tentoongesteld worden in het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Tot 9 september worden aansprekende inzendingen uitgelicht met de hashtag #mijnbestedroneshot via het @mooinederland Instagram-account van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Meedoen en meer informatie

Foto’s kunnen worden ingezonden via www.mijnbestedroneshot.nl. Op deze website zijn ook de wedstrijdvoorwaarden en binnengekomen inzendingen te vinden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

4 gedachten over “Fotowedstrijd MijnBesteDroneshot van start

 • Leuke winactie! Let wel op voordat je je foto’s upload. Had echt graag mee willen doen totdat ik de voorwaarden zag:

  ‘4.4 Dronewatch en de bij deze wedstrijd betrokken partijen zijn gerechtigd om het aangeleverde materiaal te gebruiken in al haar media en publicitaire uitingen’.

  Wel een erg makkelijke manier om gratis dronebeelden te verkrijgen voor alle betrokken partijen, waaronder het ministerie. Zou wel netjes zijn om nog even in de tekst te vermelden dat alle partijen het volledige gebruiksrecht verkrijgen bij deelname.

  Kun je ook meedoen zonder hiermee akkoord te gaan?

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Hoi Ties, goed om te zien dat er mensen zijn die alle voorwaarden goed doorlezen ;). Ik snap je punt, maar deze voorwaarde is alleen bedoeld om Dronewatch en het ministerie in staat te stellen om een aantal foto’s te gebruiken op social media bijvoorbeeld, in de context van de wedstrijd. Niet om aan een gratis bak met content te komen voor eeuwig hergebruik. Dat is zeker niet de intentie!

   Beantwoorden
   • Hallo Wiebe, dank voor je snelle reactie! Begrijpelijk dat dat niet de intentie is. Maar waarom schrijven jullie dat dan niet zo op? Dat het voor eenmalig gebruik is voor sociale media en de wedstrijdwebsite? Desalniettemin mooie winactie met een toffe prijs!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier