GeruchtPro

Productregistratie duidt op komst Mavic 3 Enterprise & Thermal

Een paar screenshots van een registratie in een Chinees productregistratiesysteem lijken te duiden op de komst van de DJI Mavic 3 Enterprise en Mavic 3 Thermal. De afbeeldingen werd gedeeld door het Twitteraccount DealsDrone, dat het in de afgelopen jaren wel vaker bij het rechte eind had met geruchten over aankomende DJI-producten. Ook zijn de eerste afbeeldingen uitgelekt.

Mavic 3

De DJI Mavic 3 werd in de herfst van 2021 geïntroduceerd als opvolger van de populaire Mavic 2. Aanvankelijk werd de drone geplaagd door bugs en ontbrekende features. Met als gevolg dat het systeem kritisch werd ontvangen door sommige reviewers. Maar later wist DJI de drone met een serie firmware-updates op het beloofde niveau te brengen.

Nu dat de Mavic 3 volwassen is geworden, lijkt de tijd rijp voor DJI om een zakelijke versie van de drone te lanceren. En dan in twee varianten, namelijk de DJI Mavic 3 Enterprise en DJI Mavic 3 Thermal. Net zoals hun voorgangers uit de Mavic 2 Enterprise-serie zullen deze drones gericht zijn op hulpverleners en partijen die de drone willen inzetten voor beveiliging of (thermische) inspecties.

Een screenshot van een Chinese productdatabase. Bron: Twitter.com/DealsDrone

Addons en nieuwe features

Waarschijnlijk zal de Mavic 3 Enterprise voorzien kunnen worden van diverse add-ons, zoals een luidspreker, spotlight of flitslamp. Daarnaast zal de Mavic 3 Thermal beschikken over een warmtebeeldcamera, waarmee bijvoorbeeld vermiste personen opgespoord kunnen worden. De controller die bij de Mavic 3 Enterprise wordt geleverd zal waarschijnlijk de DJI RC Plus betreffen.

Een extra feature ten opzichte van de gewone Mavic 3 betreft waarschijnlijk de toevoeging van een local data mode en beveiligde dataopslag aan boord van de drone. Een ander verschil betreft mogelijk de toevoeging van een koolstoffiber beschermplaatje bovenop de drone.

Tot slot is er sprake van de toevoeging van een laser rangefinder met een bereik van 3 tot 1200 meter. De drone zou beschikken over 3-16x optische zoom en tot 300x optisch-digitale zoom. Daarmee wordt de Mavic 3 Enterprise deels een concurrent voor de Matrice 30 (M30/M30T).

Uiterlijk

Mogelijk heeft DJI zelf al een hint gegeven over hoe de Mavic 3 Enterprise eruit komt te zien. Op 1 april deelde het bedrijf een prankvideo van een Mavic 3 met airbags. Maar dat was niet de Mavic 3 zoals we die nu kennen: de drone in die animatie had een andere cameramodule. Waarschijnlijk ging het toen al om de camera van de Mavic 3 Enterprise. Dat vermoeden wordt bevestigd door onderstaande uitgelekte afbeeldingen, die op DroneXL verschenen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier