Nieuws

DJI Avata FPV drone verschijnt in Amerikaanse productdatabase

De DJI Avata FPV drone komt er vermoedelijk sneller aan dan eerder gedacht. Het CineWhoop-achtige toestel is namelijk met naam en toenaam verschenen in het productregistratiesysteem van de FCC, samen met de DJI Goggles 2 en O3 Air Unit. Qua specs is het gissen wat de Avata te bieden heeft, maar het lijkt te gaan om een opvolger van de DJI FPV drone die begin 2021 verscheen. Maar dan (ook) geschikt voor indoor vliegen.

CineWhoop

De ontdekking van de DJI Avata in het registratiesysteem van de FCC zong vandaag voor het eerst rond op Twitter. Volgens eerdere geruchten hebben we te maken met een FPV drone van het type CineWhoop. Dat betekent dat de drone waarschijnlijk indoor gebruikt kan worden, om mooie fly-throughs op te nemen bijvoorbeeld. Dankzij de ducted propellers kan er veilig met de drone nabij mensen worden gevlogen.

Samen met de Avata introduceert DJI een nieuwe FPV videobril, de Goggles 2. Ook is er sprake van een O3 Air Unit. Volgens de registratie zou de Avata aangedreven worden door een 2.420 mAh accu. Dat zou kunnen duiden op een lange vliegtijd, van 20 minuten of meer. Videobeelden zouden opgenomen worden in 4K, met waarschijnlijk softwarematige beeldstabilisatie.

Introductiedatum

Over de introductiedatum is verder nog niets bekend. Maar het feit dat de DJI Avata in het systeem van de FCC zit, betekent dat de drone waarschijnlijk op zeer korte termijn geïntroduceerd zal worden. En zoals altijd bij DJI zullen alle specs voor die tijd al wel op straat liggen…

(coverfoto: @DealsDrone)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier