Gastbijdrage

Drone Dames: Met je drone op vakantie: 5 tips

Je drone mee op vakantie is natuurlijk het leukste wat er is! Vaak ben je op de mooiste plekken en eindelijk eens in de bergen (want ja, Nederland is ook zo lekker plat). Dus de perfecte gelegenheid om je drone de lucht in te laten. Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden dus wij geven jou 5 tips.

Op Dronewatch lees je deze zomer een serie artikelen van de Drone Dames, bestaande uit het duo Lonneke Tubbing en Marion Stoffels. Lonneke en Marion zullen je uitleg geven over alle aspecten van het maken van foto’s en video’s met behulp van drones.

Droneregels op jouw vakantiebestemming

Het eerste wat je doet is checken of je mag vliegen op je vakantiebestemming en wat de regels in het land zijn. In bijvoorbeeld Egypte of Irak staan ze niet te springen om drones of is het gewoonweg verboden. In Turkije mag je bijvoorbeeld alleen een lichte variant meenemen zoals de DJI Mini. De website www.droneopreis.nl/regels-per-land is hier ideaal voor maar je kan het ook gewoon googelen natuurlijk.

ND/PL-filters

Grote kans dat de zon goed schijnt op jouw vakantiebestemming. En dat je ergens aan het water verblijft. Dan kunnen ND/PL-filters veel toevoegen. ND-filters zorgen bijvoorbeeld met video dat je de juiste sluitertijd kunt gebruiken, bij fotografie langere sluitertijden en PL zorgt voor meer contrast en minder reflectie bij bijvoorbeeld water. Als je meer over deze filters wilt weten, check dan dit artikel over ND/PL-filters.

De Dolomieten – foto: Lonneke Tubbing

Drone-accu’s

Ga je met het vliegtuig? Dan dan zit je in ieder geval safe om een lipo bag voor je drone-accu’s te gebruiken. Een lipo bag is een brandvrije zak om je te beschermen tegen brand. Ook kan je de contacten afplakken om kortsluiting te voorkomen, maar als je al een lipo bag gebruikt is dit niet meer nodig. Check ook bij je vliegmaatschappij hoeveel lipo accu’s je mee mag nemen, dat kan per vliegmaatschappij verschillen. Ook moet je bij de meeste maatschappijen je accu’s in je handbagage vervoeren.

Google Maps

Google Maps is je grootste vriend als je op reis gaat. In Google Maps kun je heel makkelijk van te voren of tijdens je vakantie mooie locaties opslaan waar je heen wilt met je drone. Klik op een mooie locatie in Google Maps en ga daarna naar het mapje opslaan (hier kan je ook weer aparte mappen in maken). Ideaal, dan heb je gelijk een overzicht op de kaart met mooie en geschikte vlieglocaties!

Vroeg opstaan

Niet iedereen heeft er zin in, vooral niet op vakantie maar ga vliegen met zonsopgang! Het voegt enorm veel toe als je rustig mooie beelden wilt schieten. Geen toeristen, je hebt bijna altijd de hele plek voor jezelf, zo kan je rustig rondvliegen en heb je geen storende mensen in beeld. En met zonsopgang heb je natuurlijk enorm mooi licht!

Vroeg opstaan loont altijd! Foto: Marion Stoffels

Fijne vakantie en veel vliegplezier!

Beluister de Drone Dames podcast voor nog veel meer tips, tricks en onze ervaringen.

Avatar foto

Drone Dames

Wij zijn Lonneke Tubbing en Marion Stoffels, de gezichten achter Drone Dames. Drone Dames is een informeel en educatief platform waarbij we jouw dronebeelden naar de next level brengen d.m.v. workshops, masterclasses en podcasts. Meer over Drone Dames? Check dan www.dronedames.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier