Gerucht

Lancering DJI Avata aanstaande, eerste specs bekend

De DJI Avata drone zal waarschijnlijk op zeer korte termijn gelanceerd worden. Op Chinese socialmediakanalen zijn de eerste gedetailleerde foto’s verschenen. Ook is er meer duidelijk geworden over de specificaties van het CineWhoop-achtige toestel: zo zal de drone beschikken over een ADS-B ontvanger en kan de drone met een motion controller bestuurd worden.

CineWhoop-style drone

De foto’s die afgelopen weekend uitlekten bevestigen wat we al zeker wisten: DJI komt met een eigen CineWhoop op de markt, de Avata. Het gaat om een FPV-drone die zich perfect leent voor het maken van zowel outdoor opnamen als indoor flythrough-shots. Net zoals de eerste generatie DJI FPV zal de Avata beschikken over een 4K camera die omhoog en omlaag kan bewegen. Voor de beeldstabilisatie zal DJI gebruik maken van dezelfde RockSteady-technologie als die toegepast wordt in de DJI Action 2 camera.

De DJI Avata is een CineWhoop met 3″ props. Bron: Twitter.com/DealsDrone

Robuust uiterlijk

De foto’s tonen een drone die waarschijnlijk wel tegen een stootje kan, maar het is onduidelijk in hoeverre de gebruiker zelf onderdelen kan vervangen of reparaties kan uitvoeren, iets wat bij zelfbouwtoestellen nimmer een probleem is. Ook is het nog even afwachten wat het gewicht wordt van deze nieuwe drone: waarschijnlijk zal de Avata meer wegen dan 250 gram en daarmee niet in de lichtste Europese risicoklasse vallen.

De inhoud van de box. Te zien zijn de nieuwe DJI Goggles 2 en de remote controller met sticks. Bron: Twitter.com/DealsDrone

3″ ducted props

De propellers hebben waarschijnlijk een diameter van 3”, wat zeer gangbaar is voor dit type drone. De propellers draaien binnen aerodynamische gevormde prop guards, ook wel ducts genoemd. Deze zorgen voor een optimaal gerichte luchtstroom.

De 3″ props draaien rond in ducts. Bron: Twitter.com/DealsDrone

DJI AirSense (ADS-B)

Op een foto van de verpakking is te zien dat de Avata is voorzien van DJI AirSense. Dat is een ontvanger die de gebruiker waarschuwt voor naderende vliegtuigen en helikopters, mits die voorzien zijn van een ADS-B transponder (in Europa is dat lang niet altijd het geval).

De verpakking van de DJI Avata. Bron: Twitter.com/DealsDrone

Besturing en videobril

De Avata kan net zoals de DJI FPV drone bestuurd worden door middel van een motion controller. Ook kan de gebruiker kiezen voor een traditionele controller met sticks. Deze lijkt qua ontwerp niet gewijzigd ten opzichte van zijn voorganger. De beelden vanuit de drone kunnen worden bekeken met een nieuwe, slankere variant van de DJI Goggles, de DJI Goggles 2. De camerabeelden vanuit de drone worden met minimale vertraging in HD-kwaliteit overgebracht naar de videobril.

De belangrijkste features van de DJI Avata. Bron: Twitter.com/DealsDrone

Betatesten in volle gang

De eerste influencers en betatesters zijn al aan de slag met de nieuwe drone, blijkt uit onderstaande foto. Het lijkt slechts een kwestie van weken totdat de DJI Avata op de markt zal verschijnen.

Betatesten van de DJI Avata. Bron: Twitter.com/OsitaLV

 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Lancering DJI Avata aanstaande, eerste specs bekend

  • Lijkt me een leuke drone. Ik geloof alleen dat die geen acro modus heeft, dat is wel jammer. Maar ik ben benieuwd wat voor nieuwe gestabiliseerde modus er dan is.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier