Nieuws

DJI lost nieuw probleem met DJI Fly voor Android op

Ben je in het bezit van een Android 12-smartphone en heb je sinds kort last van problemen met de DJI Fly-app? Namelijk dat de app direct crasht bij het opstarten? Installeer dan de nieuwe versie 1.6.10 van de app. Dat kan via de website van DJI. Het is de tweede keer in relatief korte tijd dat Android-gebruikers tegen een probleem aanlopen met deze app.

Direct crashen

Het probleem uit zich in het direct crashen van de app bij het opstarten. Daardoor kan de drone niet gebruikt worden. Het probleem doet zich alleen voor met smartphones die op Android 12 draaien. iOS-gebruikers hebben nergens last van. Ook de DJI RC en RC Pro werken probleemloos.

De nieuwe versie van DJI Fly is helaas niet in de Google Play Store te vinden. Je zult het apk-bestand rechtstreeks moeten downloaden vanaf de website van DJI.  Verwarrend genoeg staat daar dat de laatste versie van de Android-app 1.6.8 zou betreffen. Maar als je op de download-knop drukt zou het wel degelijk moeten gaan om v1.6.10. Je kunt ook je telefoon richten op onderstaande QR-code om direct naar de juiste download te gaan.

Een paar maanden geleden waren Android 12-gebruikers ook al de klos. Toen liet de app steeds een zwart scherm zien. Ook toen moesten gebruikers een nieuwe versie van de app installeren. Inmiddels is er op het DJI forum ook al sprake van een nóg nieuwere versie (1.6.12) van DJI Fly, maar die wordt nog niet publiekelijk aangeboden door DJI.

Over DJI Fly

DJI Fly is een vereenvoudigde opvolger van DJI GO 4. De app werd eind 2019 geïntroduceerd tijdens de lancering van de Mavic Mini. Daarna werd de app geschikt gemaakt voor alle daaropvolgende modellen, namelijk Mavic Air 2, Mini 2, DJI FPV, Air 2S, Mavic 3 en Mini 3 Pro.

(via Drone-Zone.de)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “DJI lost nieuw probleem met DJI Fly voor Android op

 • Bedankt voor de informatie.
  Wat ik wel begreep van een youtuber die de updates helemaal controleert is dat het dji album verwijderd wordt en de gemaakte foto’s en video’s direct op de smartphone terecht komen. Dus geen grote issue maar de bestandsmap dji album optie in de app gaat er waarschijnlijk ook uit.

  Beantwoorden
 • Even een vervolg op mijn reactie…
  Deze versie1.6.10 blijkt oké te zijn en zeer stabiel!
  De versie die hierna zou komen 1.6.12 heeft dus geen dji album meer en kan problemen hebben met synchroniseren van je flight record. Tenminste een aantal mensen hebben dit meegemaakt.

  Happy flying!

  Beantwoorden
 • Nu de GO 4 app nog… De recente update naar versie 4.3.50 crasht niet meer, maar is door een video lag van 5-10 seconden nog steeds onbruikbaar met een Mavic 2 pro. Dit geldt zowel voor de opnamen opgeslagen in de drone als voor de naar de Android 12 smartphone verzonden beelden.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier