Gastbijdrage

Drone Dames: 6 gratis apps voor je drone

Apps kunnen veel toevoegen als je regelmatig vliegt met een drone. Zo kun je meer inzicht krijgen in het weer, no-flyzones of mooie vlieglocaties. Zo kun je je dus beter voorbereiden op je dronevlucht. Ook zijn er apps beschikbaar voor videobewerking op je smartphone of tablet. In deze blog zetten we 6 gratis apps voor je drone op een rij.

Op Dronewatch lees je deze zomer een serie artikelen van de Drone Dames, bestaande uit het duo Lonneke Tubbing en Marion Stoffels. Lonneke en Marion zullen je uitleg geven over alle aspecten van het maken van foto’s en video’s met behulp van drones.

GoDrone

Met de GoDrone-app kan je gericht zoeken in Nederland waar je wel en niet mag vliegen, ofwel de no-flyzones. Typ je vlieglocatie in bij de zoekbalk of zoom in op een bepaalde locatie. Let wel op dat je ver genoeg inzoomt om duidelijk de no-flyzones te zien. Daarnaast kunnen sommige no-flyzones ook tijdelijk zijn, dus let hier ook goed op. Ze hebben ook een website waar je alles op kunt vinden.

DJI-app

Welke app van DJI je nodig hebt, hangt af van het type DJI-drone dat je gebruikt. Je update je drone altijd via deze app en zonder de app kun je natuurlijk niet vliegen.

Dit zijn de apps van DJI:

DJI GO: Deze app gebruik je bijvoorbeeld bij de Phantom 3 of oudere modellen
DJI GO 4: Voor de Mavic Pro en Mavic 2, Inspire 2, Phantom 4 en Spark
DJI Fly: Mavic Mini, Mavic Air 2, Mini 2, Mini 3 en Mavic 3

Je vindt alle apps van DJI op deze pagina.

De DJI Fly-app. Foto: Marion Stoffels

Buienradar

Het is belangrijk het weer te checken voordat je gaat vliegen. Zo kan windkracht en regen bijvoorbeeld veel invloed hebben. Sommige drones kunnen niet veel windkracht aan, andere weer wel: houd hier dus rekening mee. Wat betreft regen kunnen de meeste drones wel wat spetters hebben, maar voor je beelden is dit niet fraai en je wilt niet plots in een stortbui zitten terwijl je je drone al in de lucht hebt.

Capcut

Wil je je drone video’s snel editen voor bijvoorbeeld social media? Daar is deze app heel handig voor. Eén van de weinige apps die gratis is voor videobewerking. Vergeet alleen niet het logo dat er automatisch op het eind in komt te staan in de edit weg te halen en voilà!

FlySafe

De gratis app FlySafe van CoverDrone bevat uitgebreide en nauwkeurige veiligheidsinformatie, variërend van luchtvaartkaarten, dynamische beperkingen, omgevingscondities, privacy- en veiligheidsrisico’s en zelfs de locatie van laagvliegend luchtverkeer, allemaal binnen handbereik.

Ondersteunde landen: Lidstaten van de Europese Unie, Het Verenigd Koninkrijk, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en de Verenigde Staten van Amerika.

Google Maps

In deze app kun je gemakkelijk mooie drone-plekken opslaan waar je ook mag vliegen. Kom je toevallig een mooie locatie tegen of rijd je ergens langs, check gelijk of je er mag vliegen en sla de locatie daarna op in Google Maps. Zo heb je altijd een verzameling met mooie locaties klaarstaan als je spontaan wilt gaan vliegen. Scheelt je later een hoop tijd en het is lekker overzichtelijk!

Luister hier de Drone Dames podcast voor nog veel meer tips, tricks en onze ervaringen: www.dronedames.nl/podcast

Avatar foto

Drone Dames

Wij zijn Lonneke Tubbing en Marion Stoffels, de gezichten achter Drone Dames. Drone Dames is een informeel en educatief platform waarbij we jouw dronebeelden naar de next level brengen d.m.v. workshops, masterclasses en podcasts. Meer over Drone Dames? Check dan www.dronedames.nl.

3 gedachten over “Drone Dames: 6 gratis apps voor je drone

 • Mooi overzicht. Zou er nog graag een paar willen toevoegen. UAVforecast (weer), sun(s)path om de route van de zon/maan te checken (ook in AR), Google earth (daarmee kun je ook de hoogte in meters zien en kun je het beeld schuin trekken of in 3D zien). Verder heb ik een shortcut naar Aeret, die is een stuk leesbaarder dan GoDrone.

  Beantwoorden
  • @Ties Helemaal met je ééns!
   Dit zijn precies de apps die ik gebruik.
   Eveneens de snelkoppeling die jij noemde van Aeret.
   Vele malen beter en stabieler dan go drone. Dramatische app.

   Beantwoorden
 • De DJI Fly App zelf heeft ook een summiere edit functie. Ik ben daar nog niet erg diep ingedoken. Normaal monteer ik met Final Cut Pro, al meer dan 10 jaar. Dit programma kun je 90 dagen gratis uitproberen. Als je op je iPhone of iPad wilt monteren, en het moet gratis zijn, kijk dan eens naar iMovie. Dat staat standaard al geïnstalleerd. Maar ook deze software heeft zijn beperkingen, als je meer wilt. Liggen je aspiraties hoger, dan kan ik LumaFusion zeer aanbevelen. 6 sporen video, 6 sporen audio, een uitgebreide titel editor, meer dan voldoende dissolves en effecten, kleurcorrectie mogelijkheden met gebruik van sectorscope, voldoende export mogelijkheden, beeldstabilisatie, gebruik van AUv3 plug-ins. En dat voor slechts €33. Alleen voor iPad en iPhone. Android is niet stabiel genoeg.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier