Video

Kijken: Mountains Song, een dronevideo in de stijl van Ansel Adams

Houd je van natuurfotografie? Dan zegt de naam ‘Ansel Adams’ je misschien wel iets. Deze Amerikaanse fotograaf werd beroemd vanwege zijn iconische zwart-wit landschapsfoto’s van Yosemite National Park. De dronevideo Mountains Song, de nieuwste creatie van filmmaker Vadim Sherbakov (aka Madebyvadim), is een cinematische ode aan het werk van Adams.

Zwart-wit

Vadim Sherbakov – ook wel bekend als Madebyvadim – nam zoals wel vaker een woest berglandschap als uitgangspunt voor zijn productie. “In deze film zijn bergen in alle soorten en maten het belangrijkste onderwerp. Lang en kort, met wolken en mist als complementaire elementen.”

De keuze voor het zwart-wit kleurenpalet is niet toevallig. “Ik wilde een beetje experimenteren met postproductie en grading. Ik werd geïnspireerd door Ansel Adams’ contrastrijke zwart-wit landschapsfoto’s en wilde soortgelijke beelden maken, maar dan bewegend. Tot mijn grote verbazing vond ik bijna geen zwart-wit dronevideo’s, dus daar breng ik bij deze verandering in.”

Soundtrack

Als muzikale omlijsting koos Sherbakov voor een soundtrack van componist Ryan Taubert. “Het ingetogen atmosferische geluid van Ryan Taubert complimenteert naar mijn mening het luchtige landschap. Ik hoop dat je geniet van deze drie minuten van rust in de bergen. Het enige wat beter is dan bergen, is meer bergen.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier