Gerucht

‘DJI komt met goedkopere varianten van Mini 3 Pro en Mavic 3’

Het lijkt erop dat dronemaker DJI nog dit jaar met goedkopere varianten van de populaire Mini 3 Pro en Mavic 3 op de markt komt. Het zou gaan om de Mini 3 en Mavic 3 Classic. In het geval van de Mini 3 zou de obstakeldetectie ontbreken. In het geval van de Mavic 3 Classic ontbreken nog alle details, maar voor de hand ligt dat DJI de telecamera zal weglaten.

Mini 3 & Mavic 3 Classic

De nieuwe geruchten werden de wereld in geholpen door @DealsDrone, een Chinese twitteraar die de laatste jaren wel vaker primeurs had over aankomende DJI-producten. Volgens DealsDrone komen er nog dit jaar twee nieuwe drones aan, gebaseerd op topmodellen Mini 3 Pro en Mavic 3, maar dan met een wat gunstiger prijskaartje.

De DJI Mini 3 (non pro) zou al in september verschijnen. De drone zou beschikken over dezelfde camera als de DJI Mini 3 Pro, maar om de kosten te drukken zou DJI de sensoren voor obstakeldetectie hebben weggelaten. Mogelijk helpt dat om liefhebbers met een beperkt budget over de streep te halen om toch een Mini 3 in huis te halen.

Over de DJI Mavic 3 Classic weet DealsDrone nog weinig te zeggen. Gespeculeerd wordt dat deze drone geen telecamera zou hebben. Dat zou wat ons betreft helemaal niet zo’n groot gemis zijn, want de beeldkwaliteit van de telecamera is stukken lager dan die van de Micro Four Thirds beeldsensor waar de Mavic 3 en Mavic 3 Cine over beschikken.

Huidige prijzen

De basisuitvoering van de Mini 3 Pro (zonder controller) kost momenteel 739,- euro. Wellicht weet DJI dat omlaag te krijgen naar rond de 500 euro voor de uitgeklede versie. Bezitters van een DJI Mini 2 die al in het bezit zijn van een RC-N1 controller zouden dan met wat minder pijn in de portemonnee kunnen gaan upgraden.

De Mavic 3 kost momenteel net iets meer dan 2.000 euro bij de verschillende retailers, en dat is nog zonder extra accu’s. Dat is een behoorlijke investering, om over de 4.800 euro die de Mavic 3 Cine moet kosten nog maar niet te spreken. Wellicht dat DJI met een goedkopere Classic-uitvoering ook de Mavic 3 binnen handbereik van een grotere gebruikersgroep weet te krijgen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “‘DJI komt met goedkopere varianten van Mini 3 Pro en Mavic 3’

  • Waarom wil DJI geen Mavic 3 alleen dus zonder controller verkopen? Door omstandigheden bezit ik namelijk al een passende controller voor de Mavic 3! Ook alle handelaren in drones willen geen van allen mij een Mavic 3 alleen verkopen!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier