Video

Kijken: deze Fransoos neemt FPV-vliegen wel heel erg letterlijk

Hoe zou het zijn om zélf aan boord van een FPV-drone te zitten? Tenzij je het formaat van Pinkeltje hebt zul je dat helaas nooit kunnen ervaren. Of toch wel? De Franse videomaker en FPV-dronepiloot Stéphane Couchoud bond een hagelnieuwe DJI Avata op zijn hoofd en filmde vervolgens zijn acrobatische manoeuvres in de lucht. Erg leuk gedaan!

Superman-style

De DJI Avata is nog maar een dikke week op de markt en nu al zijn er de nodige video’s mee gemaakt. Maar Stéphane Couchoud besloot om een heel ander soort FPV-dronevideo te maken. namelijk één waarbij het lijkt alsof de piloot zelf aan boord van de drone zit. De droom om als een vogel door de lucht te scheren wordt werkelijkheid.

Het effect alsof hij zelf vliegt bereikte Stéphane door zijn armbewegingen met de Motion Controller in Superman-style op te nemen en die beelden bovenop de dronebeelden te projecteren. Daarbij werd aan alle details gedacht; zelfs de belichting draait mee als de drone een bocht maakt. Daar zijn ongetwijfeld de nodige uurtjes in gaan zitten!

Outdoor vliegen

De DJI Avata is niet alleen geschikt voor indoor shots, maar kan ook prima buiten gebruikt worden. Dat benadrukt Stéphane dan ook in zijn beschrijving van de video: “Ik wilde je een unieke ervaring in de eerste persoon geven en je de sensaties laten zien die ik heb als ik in een FPV-drone vlieg! Alle dronebeelden zijn gefilmd met de Avata! Ik wilde ook laten zien dat je er mee buiten kunt vliegen!”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *