Productnieuws

Autel toont EVO II V3-serie drones tijdens beurs in Berlijn

Tijdens de elektronicabeurs IFA Berlin 2022 heeft Autel Robotics een nieuwe line-up aan drones gepresenteerd in de EVO II-serie. De nieuwe drones hebben het predikaat V3 meegekregen. Bij elkaar gaat het om zes nieuwe modellen. De EVO II V3-serie drones hebben verbeterde camera’s met lichtgevoeligere sensoren, een geoptimaliseerde warmtehuishouding om langere vluchten mogelijk te maken en multi-GNSS voor een preciezere positionering.

EVO II V3

Het Autel EVO II-platform kenmerkt zich door een compact, inklapbaar ontwerp en een veelheid aan uitvoeringen. Zo is er voor filmmakers een versie met 6K-resolutie en instelbaar diafragma. Hulpverleners kunnen kiezen voor een model met warmtebeeldcamera en voor mappingdoeleinden is er een uitvoering met RTK GPS. Daarmee is de EVO II-serie een goed alternatief voor de Mavic en Mavic Enterprise-modellen van DJI.

Tijdens de normaal gesproken jaarlijkse IFA Berlin (vorig jaar werd de beurs in verband met corona afgelast) heeft Autel Robotics een verbeterde line-up van de EVO II-serie gepresenteerd. De nieuwe drones hebben het predikaat V3 gekregen. Volgens Autel is al het goede van de V2-serie meegenomen en zijn er op diverse fronten verbeteringen doorgevoerd. Het gaat om de volgende modellen:

 • EVO II Pro V3
 • EVO II Pro RTK V3
 • EVO II Dual 640T RTK V3
 • EVO II Dual 640T V3
 • EVO II Pro Enterprise V3
 • EVO II Dual 640T Enterprise V3

Diverse verbeteringen

Volgens Autel biedt de V3-serie verbeterde optische prestaties, tot 6K, beelden van hogere kwaliteit bij weinig licht, een geoptimaliseerde warmteafvoer voor langere bedrijfstijden en multi-GNSS-positioneringsmogelijkheden voor nauwkeuriger vliegen en verbeterde transmissie. Helaas zijn de exacte specificaties nog niet bekend gemaakt en ook op de website van Autel is nog geen informatie te vinden over de nieuwe modellen.

Naast de nieuwe drones heeft Autel ook twee nieuwe controllers aangekondigd: de  Smart Controller V3 en Smart Controller SE. Verder heeft Autel de Live Deck videostreaming-feature geschikt gemaakt voor alle modellen.

De Autel Smart Controller beschikt over een groot ingebouwd display.
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Autel toont EVO II V3-serie drones tijdens beurs in Berlijn

 • Rob Bruning

  Het is mooi dat Autel Robotics met alternatieve drones komt voor de Mavic-serie.
  Ik wil graag weten waar die Autel drones in NL te koopt zullen zijn en wat ze gaan kosten.
  Dan kan ik onze leden hierover informeren.

  Rob Bruning
  IG Drones.

  Beantwoorden
  • Droneland in Almere, of via de officiela Autel Robotics Amazon store.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier