Incident

Belgische dronepilote aangereden door trein na crash op spoor

In België is afgelopen zondagavond een vrouw van begin 40 om het leven gekomen nadat ze door een trein werd aangereden. Dat meldt het openbaar ministerie van Waals-Brabant. De vrouw had zich op het spoor begeven om een kort daarvoor gecrashte drone veilig te stellen. Het incident vond plaats in de Waals-Brabantse stad Tubeke, waar op dat moment een feest plaatsvond.

‘Niets gezien of gehoord’

Het incident vond plaats tijdens een Belgisch-Italiaans feest in het centrum van Tubeke, een dorp ten zuidwesten van Brussel. Een vrouwelijke dronepiloot maakte met haar drone opnamen van het feest. Op een gegeven moment stortte de drone neer op het spoor nabij de feestlocatie. De vrouw deed daarop een poging om de drone van het spoor te halen, maar werd daarbij aangereden door een trein. De vrouw overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Volgens een woordvoerster van het Waals-Brabantse openbaar ministerie heeft de vrouw de trein, die op dat moment een snelheid had van 110 km/uur, waarschijnlijk totaal niet gezien of gehoord. “De treinbestuurder had de vrouw gezien en activeerde het geluidssignaal, maar het slachtoffer reageerde niet.”

Eerdere ongelukken

Het is niet voor het eerst dat een dronepiloot verongelukt tijdens het veilig stellen van een gecrashte drone. In april van dit jaar maakte een Amerikaan een dodelijke valpartij terwijl hij zijn drone van een bergwand probeerde te halen. In april 2020 werd in Duitsland een dronepiloot geëlektrocuteerd toen hij probeerde om met een aluminium staaf zijn drone van een hoogspanningskabel af te halen. En begin 2016 verdronk een man die een drone van dun ijs op een vijver wilde pakken.

(bron: HLN, coverfoto: Google Streetview)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Belgische dronepilote aangereden door trein na crash op spoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier