Pro

DJI hint op lancering DJI Mavic 3 Enterprise op 27 september

Met een weinig subtiele hint laat dronemaker DJI weten dat de lancering van de volgende drone in de Mavic 3-serie gepland staat voor 27 september aanstaande. Vrijwel zeker gaat het om de Mavic 3 Enterprise, die waarschijnlijk in twee uitvoeringen op de markt komt: een versie met optische zoom en een versie met thermische camera.

Rise to the Call

Het motto van de aankondiging is Rise to the Call. Daarmee sluit DJI aan bij de belevingswereld van first responders, die een belangrijke doelgroep vormen voor de Enterprise-serie drones. Het feit dat de aankondiging werd gedaan vanuit DJI Enterprise onderstreept eveneens dat het gaat om een drone voor professionele gebruikers.

Te zien is de kenmerkende bovenzijde van de Mavic 3, maar dan met een duidelijk andere gimbal. Zoals eerder is uitgelekt zal de zakelijke Mavic 3 in twee uitvoeringen komen: de Mavic 3 Enterprise en de Mavic 3 Thermal. Laatstgenoemde drone zal beschikken over een warmtebeeldcamera. Beide drones zullen waarschijnlijk ook de 7x telecamera hebben waar de gewone Mavic 3 ook over beschikt.

Een andere toevoeging betreft waarschijnlijk RTK GPS. Daarmee zou de nieuwe Mavic 3 Enterprise een volwaardige opvolger zijn voor de inmiddels gediscontinueerde Phantom 4 RTK. In dat geval is het te hopen dat DJI de Mavic 3 Enterprise ook voorziet van een mechanische sluiter, want dat is essentieel voor mapping en fotogrammetrie.

Aankondiging

De uiteindelijke specificaties en verkoopprijzen zullen bekend worden gemaakt op 27 september om 15:00 uur Nederlandse tijd.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier