Minister Harbers (IenW) maakt uitslag fotowedstrijd MijnBesteDroneshot bekend

In een videoboodschap heeft minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) de uitslag bekend gemaakt van de fotowedstrijd MijnBesteDroneshot. Deelnemers konden afgelopen zomer hun mooiste dronefoto’s van Nederland inzenden, in verschillende categorieën. Ook jeugdige dronevliegers mochten meedoen. De twee winnaars krijgen binnenkort het nieuwste model cameradrone uitgereikt.

Ruim 300 inzendingen

Maar liefst 320 inzendingen kwamen er binnen bij de dronefotowedstrijd, die werd georganiseerd door Dronewatch en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Een vakjury, bestaande uit Mark Harbers (minister van IenW), Valerie Kuypers (beroepsfotograaf) en Wiebe de Jager (Dronewatch) beoordeelde de inzendingen. Hieruit volgden de twee winnaars: één in de leeftijdscategorie 16 jaar of ouder en één in de categorie tot 16 jaar.

Beide winnaars krijgen het nieuwste model cameradrone – een DJI Mini 3 Pro inclusief DJ RC – uitgereikt.

Reactie van de jury

De juryleden zijn erg te spreken over de inzendingen. Minister Harbers: “Drones zijn ontzettend handig. Ze nemen ons gevaarlijk werk uit handen. We gebruiken ze voor onderhoud en inspectiewerkzaamheden aan onze infrastructuur en bij verkeersincidenten. En natuurlijk kun je er ook prachtige foto’s mee maken. Met de binnengekomen dronefoto’s zie je heel goed hoe mooi Nederland is.”

Valerie Kuypers vult aan: “Fantastisch om Nederland vanuit een ander perspectief te bekijken. Mooie shots waarbij het weer en de lijnen in het landschap goed gebruikt worden. Bij een aantal foto’s bleef ik kijken omdat ik niet meteen wist waar ik naar keek.”

Volgens initiatiefnemer Wiebe de Jager toont de wedstrijd aan dat dronefotografie inmiddels een ingeburgerde vorm van fotografie is, en dat de meeste deelnemers bekend zijn met de regelgeving. “De meeste foto’s zijn keurig in lijn met de regelgeving gemaakt. Alleen zorgen CTRs, Natura 2000 en nationale afwijkingen op de Europese regels soms voor verwarring.”

Winnaars

In de leeftijdscategorie onder de 16 jaar heeft Max van 14 jaar gewonnen met de foto ‘Zonsondergang Houtribdijk Lelystad’. In de categorie 16 jaar en ouder heeft Larissa van Hooren gewonnen met de foto ‘Alkmaar in de mist’. De jury feliciteert de winnaars met hun prijs.

Winnende foto (leeftijdscategorie 16 jaar en ouder)

 

Titel: Alkmaar in de mist
Inzender: Larissa van Hooren
Categorie: Dorp & Stad


Winnende foto (leeftijdscategorie tot 16 jaar)

Titel: Zonsondergang Houtribdijk Lelystad
Inzender: Max (14 jaar)
Categorie: Infrastructuur


Eervolle vermeldingen (leeftijdscategorie 16 jaar en ouder)


Titel: Crossing the highway
Inzender: Cageman
Categorie: Infrastructuur


Titel: Het strand van boven
Inzender: Joost Smits Photography
Categorie: Abstract


Titel: Hondsbossche Zeewering
Inzender: PictureGuy
Categorie: Natuur


Titel: Proefvaart binnenvaartschip
Inzender: Michiel Rote
Categorie: Waterwegen


Titel: Wedding boat
Inzender: Jeroen Diks
Categorie: Overig


Eervolle vermeldingen (leeftijdscategorie tot 16 jaar)

Titel: Two yellow balls in the sky
Inzender: Jaron (12 jaar)
Categorie: Natuur


Titel: Molen aan het water
Inzender: Jelmer Media (15 jaar)
Categorie: Waterwegen

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

4 gedachten over “Minister Harbers (IenW) maakt uitslag fotowedstrijd MijnBesteDroneshot bekend

 • 23 september 2022 om 17:39
  Permalink

  Beide prijswinnaars hartelijk gefeliciteerd! Veel plezier met je prijs!

  Beantwoorden
 • 24 september 2022 om 10:01
  Permalink

  Echt zo gaaf! Super bedankt dat jullie mijn foto als winnende uitkozen! 🙏🏼

  Beantwoorden
 • 25 september 2022 om 17:38
  Permalink

  Mooie foto’s! Ook heel veel andere foto’s in de wedstrijd zijn prachtig! Ik vraag me wel af of de jury alleen de vierkante fotootjes heeft bekeken of de hele foto. Ikzelft vond ‘werkeiland in de groene zee’ het mooiste, maar die schoonheid zie je alleen als je de foto als geheel bekijkt.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier