Video

Kijken: Unseen Mongolia

Eén keer eerder is Mongolië aan bod gekomen in de wekelijkse dronevideorubriek op Dronewatch. De hoogste tijd om nieuwe beelden te vertonen van dit prachtige land, gemaakt door Bashir Abu Shakra. Hij bracht 18 dagen door in een van de meest afgelegen gebieden van het gigantische Noordoost-Aziatische land. De video bevat prachtige opnamen van de zeer karakteristieke rotsformaties van het land. Ook de kenmerkende witte Mongoolse paarden komen in beeld.

Op expeditie

In de toelichting bij de video vertelt Bashir Abu wat er allemaal kwam kijken bij de expeditie. “Dit jaar heb ik besloten om een van de moeilijkste maar opwindendste beslissingen te nemen die ik ooit heb genomen: 18 dagen lang Mongolië verkennen. Ik wist niet wat ik kon verwachten, het enige waar ik op kon bouwen was een maandenlange voorverkenning van het land via Google Earth en het vervolgens omzetten van deze verkenning in het echte leven.

De plekken die ik wilde verkennen waren erg afgelegen en moeilijk te bereiken, zelfs met de auto: er zijn amper wegen. 90% van de reisbureaus wilde me niet naar de gewenste locaties brengen, omdat ze zo afgelegen zijn. Op een gegeven moment bracht een bureau me in contact met een zeer ervaren chauffeur, onder voorwaarde dat de expeditie strikt privé zou blijven. Ik nam het aanbod aan.

Wat ik heb meegemaakt en gezien, zie je in deze film. Het was een van de grootste uitdagingen die ik ooit heb meegemaakt, maar ik heb er geen spijt van gehad. Ik ben een beter mens geworden na deze spirituele verkenningsexpeditie.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier