ProProductnieuws

DJI brengt Mavic 3 Enterprise en Mavic 3 Thermal op de markt

Voortbordurend op het Mavic 3-platform presenteert DJI vandaag de Mavic 3 Enterprise en Mavic 3 Thermal, afgestemd op de specifieke wensen van professionele gebruikers. Met 56x hybrid zoom, een mechanische shutter en RTK GPS leent de M3E zich perfect voor mapping en inspecties. De M3T biedt dankzij de 640×512 pixels warmtebeeldcamera mogelijkheden op het vlak van inspecties, security en search&rescue.

Zakelijke Mavic 3

Met de introductie van de Mavic 3 Enterprise & Thermal drones speelt DJI in op de groeiende behoefte aan ultraportable drones die toch de nodige mogelijkheden bieden op het gebied van data-inwinning. Het systeem biedt een lange vliegtijd van ruim 45 minuten en is voorzien van obstakeldetectie rondom. Gebruikers kunnen kiezen uit twee uitvoeringen: de Mavic 3 Enterprise (M3E) en Mavic 3 Thermal (M3T).

De Mavic 3 Enterprise beschikt over een 20 megapixel camera met lichtgevoelige 4/3 CMOS sensor. Dankzij de 56x hybride zoom is het mogelijk om details beeldvullend in beeld te krijgen. Dankzij de mechanische shutter leent de M3E zich perfect voor mapping-missies. Door de toevoeging van RTK GPS is het mogelijk om surveys uit te voeren zonder dat er behoefte is aan ground control points.

De Mavic 3 Thermal biedt een 48 megapixel 1/2” sensor met 28x digital zoom. Daarnaast beschikt de drone over een warmtebeeldcamera met een oplossend vermogen van 640 × 512 pixels. Het is mogelijk om het RGB beeld naast het infraroodbeeld te tonen, zodat de gebruiker in één oogopslag een situatie kan beoordelen.

Features en bediening

Beide drones bieden O3 videotransmissie voor een 1080p 30 fps overdracht van de camerabeelden. Dankzij APAS 5.0 kan de gebruiker zich volledig richten op het camerabeeld, terwijl de drone eventuele obstakels ontwijkt. Voor de veiligheid heeft de Mavic 3 Enterprise ook een ADS-B ontvanger aan boord, om te waarschuwen voor naderend vliegverkeer.

De Mavic 3 Enterprise drones worden bestuurd met de DJI RC Pro. Deze controller heeft een groot en helder scherm. De drones kunnen worden uitgebreid met een RTK module voor extra positienauwkeurigheid. In combinatie met het D-RTK 2 Mobile Station zorgt deze module voor een live correctie op het GPS-signaal.

Om het uiterste uit de hardware te halen biedt DJI een uitgebreid aanbod aan apps en software, waaronder DJI Pilot 2 voor de bediening, DJI FlightHub 2 voor missievoorbereiding en online samenwerking, DJI Terra voor het maken van 2D en 3D-modellen en DJI Thermal Analysis Tool 3.0 voor de analyse van thermografische opnamen.

Prijs en beschikbaarheid

Beide drones zijn per direct leverbaar bij DJI Enterprise dealers. De DJI Mavic 3 Enterprise kost 3.519 euro. De DJI Mavic 3 Thermal heeft een prijskaartje van 5.499 euro. Beide drones voldoen aan de nieuwe Remote ID-vereisten van de FAA. Waarschijnlijk kunnen de drones in Europe gebruikt worden in Open categorie A1.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier