Incident

Politie verhindert drone-smokkelpoging bij P.I. Dordrecht

De politie heeft afgelopen zondagnacht twee mannen gearresteerd die op het punt stonden om met behulp van een drone drugs en een telefoon de penitentiaire inrichting Dordrecht binnen te smokkelen. Dat meldt Politie Dordrecht op Facebook. Medewerkers van de inrichting hielden de twee mannen al even via het camerasysteem in de gaten. De mannen zijn overgedragen aan de recherche.

‘Ergens mee bezig’

Volgens de politie werden de mannen al enige tijd in de gaten gehouden ‘omdat ze ergens mee bezig waren’. Toen de politie na een alarmering door de gevangenismedewerkers poolshoogte kwam nemen, bleek dat er een drone op de grond stond met daaraan drugs, een oplader en een smartphone bevestigd. “Stuk voor stuk goederen die ten strengste verboden zijn in een PI”, aldus Politie Dordrecht.

De mannen ontkenden aanvankelijk iets met de drone te maken te hebben, maar daar trapten de agenten niet in. De twee werden aangehouden en overgedragen aan de recherche. De drone waarmee de smokkelpoging werd ondernomen betreft een DJI Phantom 4. Deze kan ruim 0,5 kg aan extra gewicht meenemen. De leds waren afgeplakt, waarschijnlijk om de drone zo onzichtbaar mogelijk te maken in het duister.

Dronedetectors

Het gebeurt steeds vaker dat drones worden ingezet om smokkelwaar over gevangenismuren te brengen. Om die reden is Dienst Justitiële Inrichtingen bezig met het installeren van dronedetectiesystemen bij alle penitentiaire inrichtingen in Nederland. Eerder drong FNV Nederland al aan op maatregelen, onder andere om het personeel te beschermen tegen binnengesmokkelde wapens.

Bron: Politie Dordrecht
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier