Video

Kijken: viral dronevideo van honkbalstadion Wrigley Field (en zo werd-ie gemaakt)

Alleen al op Twitter werd onderstaande FPV-dronevideo van honkbalstadion Wrigley Field ruim zeven miljoen keer bekeken in de afgelopen week. Tel daar de miljoenen views op TikTok, Facebook, YouTube en andere videoplatformen bij op en je kunt terecht spreken van een viral video. De filmcrew bestond uit slechts drie mensen. In totaal gingen er 25 takes zitten in de video.

FPV dronevideo

Wrigley Field is de thuisbasis van de Amerikaanse honkbalploeg Chicago Cubs. Het stadion staat in Chicago en kan ruim 40.000 sportfans herbergen. Het stadion werd ruim 100 jaar geleden gebouwd en is uitgegroeid tot één van de meest iconische honkbalstadions in de VS. Om het stadion en hun fans te eren besloten de Chicago Cubs om een FPV-dronevideo te laten maken. Daarvoor benaderden ze het productiebedrijf Sky Candy Studios uit Minneapolis. Een team van drie creatievelingen en dronepiloten namen eind juli in slechts vier dagen tijd de beelden op.

De video begint met een een fly-over van de trein waarmee de meeste fans naar het stadion reizen. Daarna vliegt de drone door de wijk, waarbij de drone door de cabine van een brandweerwagen vliegt en ook nog even een omweggetje maakt door sportcafé Murphy’s Bleachers. Daarna fladdert de drone een tijdje in en om het stadion, om te eindigen met een shot van een openingsworp van Cubs-outfielder Seiya Suzuki.

25 takes

In totaal bestaat de video uit vijf scènes die elk in ca. vijf takes werden opgenomen. Voor de outdoorshots maakte het team gebruik van een Rotor Riot Cinewhoop met daarop een GoPro Hero 10. Een deel van de indoorshots werd gemaakt met een Lumenier QAV-PRO 2.5” MicroWhoop icm een naked GoPro, een combinatie die bij elkaar nog geen 250 gram weegt. Het eindshot van de wedstrijd werd een GoPro vanuit de hand gemaakt: tijdens wedstrijden mag er niet met drones boven stadions worden gevlogen.

Het geheel werd aan elkaar gemonteerd tot ogenschijnlijk één aaneengesloten droneshot. Daarbij werden diverse geluidseffecten toegevoegd, om de video een extra dimensie te geven. Uiteindelijk sneuvelde er slechts één GoPro tijdens de opnamen: de brandweerwagen werd tijdens de eerste take vol geraakt.

(bron: WBEZ)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier