#advPro

Nieuw: driedaagse training Expert Mapping met Pix4D

Dutch Drone Academy en de Drone Survey School hebben een nieuwe driedaagse opleiding opgezet om te leren goed, accuraat en foutloos drone-metingen uit te voeren: Expert Mapping met Pix4D. Tijdens de cursus worden eerst de basisbeginselen van geografie en fotogrammetrie behandeld. Daarna krijgen cursisten stap voor stap de werking van Pix4D Mapper uitgelegd.

Basisbeginselen en workflow Pix4D

Met een drone terreinen of objecten in kaart brengen lijkt eenvoudig, maar om dit goed te doen is echt een basiskennis verreist van coördinatenstelsels, geoïden, GNSS, fotogrammetrie en het softwarepakket om de data te verwerken. Moet je grondcontrolepunten gebruiken en zo ja, hoeveel? Kan ik mijn vluchtposities direct in Pix4D importeren of moet ik deze eerst omzetten naar RD? Dit zijn een paar van de vragen die aan bod zullen komen in de cursus.

Deze driedaagse cursus is een combinatie van theorie en praktijk waarbij inzicht wordt gegeven in hoe fotogrammetrie werkt en welke fouten meestal worden gemaakt. Ook gaan deelnemers zelf aan de slag met Pix4D.

Een paar van de vragen waar tijdens de cursus op in wordt gegaan:

  • Moet ik grondcontrolepunten aanbrengen en zo ja hoeveel en waar?
  • Waarom is het nodig de coördinaten van de luchtfoto’s om te zetten voor dataverwerking?
  • Hoe zit het precies met geoïden, ellipsoïden, ETRS89, WGS84 en het rijksdriehoekstelsel ?
  • Hoe nauwkeurig is fotogrammetrie en is het beter of slechter dan LiDAR?
  • Welke drone of camera geven het beste en meest nauwkeurige eindresultaat?
  • Hoe werkt satellietnavigatie en welke fouten worden regelmatig gemaakt?
  • Wat is de beste workflow en welke instellingen zijn aangeraden in Pix4D Mapper?

Lesmateriaal en ondersteuning

De Drone Survey School is de eerste school die is gecertificeerd door Pix4D voor het geven van trainingen. Alle cursisten krijgen het 200 pagina tellende hardcover boek ‘Drone Survey Fundamentals’ en kunnen na afloop rekenen op twee uur consultancy voor hulp bij fotogrammetrieprojecten.

Om deze cursus bij te wonen is geen specifieke kennis nodig. Enige ervaring met het vliegen met drones en het maken van vluchtplannen is wenselijk. Cursisten krijgen een tijdelijke licentie op Pix4D. Het is wel noodzakelijk om een eigen computer of laptop mee te nemen.

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier