Productnieuws

DJI geeft Mini 3 Pro grote update

DJI’s meest populaire drone van dit moment, de Mini 3 Pro, heeft een grote firmware-update gekregen. Zo zijn er meer mogelijkheden gekomen om te profiteren van de verticale camerastand en krijgen gebruikers meer invloed op de camera-instellingen tijdens het fotograferen. Daarnaast kan de Mini 3 Pro nu gebruikt worden in combinatie met de DJI RC Pro controller.

Nieuwe features

Eén van de kenmerken van de DJI Mini 3 Pro is dat de camera 90º gedraaid kan worden, om verticale opnamen (portretstand) te maken. Dankzij de nieuwe firmware is het mogelijk om deze stand nu ook te gebruiken tijdens het gebruik van Mastershots, FocusTrack, QuickShots en Hyperlapse.

Een andere verbetering betreft de camera-instellingen. Gebruikers kunnen tijdens het fotograferen nu ook kiezen voor shutter priority of ISO priority. Verder is het nu mogelijk om de mate van verscherping en ruisreductie tijdens het wegschrijven van jpg-bestanden naar wens in te stellen.

Tijdens het maken van panoramafoto’s wordt nu een groter deel van de zenith vastgelegd, omdat de camera onder een grotere hoek omhoog gericht kan worden. En bij het maken van hyperlapse-opnamen is er een nieuwe 2s interval bijgekomen.

Een andere nieuwigheid betreft de ondersteuning voor Remote ID zoals sinds kort verplicht in de Verenigde Staten. Verder is de Mini 3 Pro nu ook te gebruiken in combinatie met de DJI RC Pro.

Updaten

Voordat je de firmware van de drone kunt updaten, moet je eerst even zorgen dat je een recente versie van DJI Fly hebt geïnstalleerd (v1.7.8 of nieuwer). Daarna kun je het toestel updaten naar aircraft firmare v01.00.0400. De DJI RC-N1 controller gaat naar v04.14.0400 en de DJI RC naar v01.02.0000.

DJI Mini 3 Pro

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “DJI geeft Mini 3 Pro grote update

  • Ik had ergens gelezen dat je met de nieuwste update ook vanaf de RC foto’s kan transferren naar een mobiel apparaat. Ik vind dit echter nergens terug. Is daar iets over bekend?

    Beantwoorden
    • Dat is al langer mogelijk. Zorg dat je Mini 3 aan staat en start dan de dji fly app op je telefoon op. Je krijgt dan een popup waarmee je rechtstreeks kan verbinden met de drone om foto’s en video rechtstreeks op je telefoon binnen te halen.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier