#advProductnieuws

Nieuwe Mavic 3 Classic van DJI biedt topkwaliteit beeld tegen lagere prijs

Goed nieuws voor beeldmakers die zich al enige tijd verlekkeren aan de Four Thirds-beeldsensor van de vorig jaar geïntroduceerde DJI Mavic 3, maar niet extra in de buidel willen tasten voor de telecamera: de nieuwe Mavic 3 Classic (mét C1-label!) van DJI is een stuk voordeliger in de aanschaf en biedt naast vrijwel gelijkblijvende specs dezelfde topkwaliteit beeld als de Mavic 3.

Wil jij binnenkort als één van de eersten in Nederland vliegen met de nieuwe DJI Mavic 3 Classic? Geef je dan op voor het gratis event dat CameraNU.nl in samenwerking met Drone Flight Academy en DJI organiseert!

Beproefd ontwerp

Dit artikel wordt je aangeboden door CameraNU.nl

De nieuwe DJI Mavic 3 Classic lijkt op twee druppels water op de Mavic 3 en Mavic 3 Cine die DJI vorig jaar introduceerde. Zelfs de specificaties zijn vrijwel gelijk gebleven: de DJI Mavic 3 Classic heeft dezelfde accu van 77 wattuur, dezelfde maximale vliegtijd van ca. 46 minuten, dezelfde obstakeldetectie rondom en dezelfde opties qua controller (RC-N1 of RC-RM330). Het enige fysieke verschil, afgezien van een ontbrekende telecamera, is de vijf gram gewichtsvermindering, zodat de drone op 895 gram uitkomt.

Door de telecamera weg te laten kan DJI de drone goedkoper produceren en dat leidt tot een lager prijskaartje. Dus in plaats van twee camera’s te installeren, zoals bij de Mavic 3 en de Mavic 3 Cine, heeft DJI alleen de 20 megapixel sensor van de hoofdcamera verwerkt in de Mavic 3 Classic. Voor de rest gaat het om exact dezelfde drone.

Camerasysteem

De camera van de Mavic 3 Classic beschikt over een een capabele 20 megapixel CMOS-sensor met een brede kijkhoek van 84 graden, een brandpuntsafstand van 24 millimeter en een diafragma van f/2.8-11. De sensor kan scherpstellen vanaf een afstand van één meter tot het onderwerp en levert een maximale fotoresolutie van 5280 x 3956 pixels. Dankzij de samenwerking met Hasselblad biedt de camera natuurgetrouwe kleuren.

De grote Four Thirds-sensor kan 5,1K-video opnemen met maximaal 50 frames per seconde. 4K-video’s zijn mogelijk met een maximum van 120 frames per seconde, terwijl met Full HD-resolutie tot 200 FPS kan worden behaald. De ISO is gespecificeerd van 100 tot 6400 en er is een digitale zoom met maximaal drie keer vergroting.

Foto’s kunnen worden opgeslagen in JPG of DNG RAW, met een kleurdiepte van maar liefst 12 bits. De videobeelden worden bewaard met h.264 of h.265 compressie met 10 bits kleurdiepte. De maximale bitrate is 200 Mbps. De gebruiker kan kiezen voor Hybrid Log Gamma of D-log voor extra dynamisch bereik en meer speelruimte tijdens de color grading. Nieuw is de Night mode, waarbij nachtelijke opnamen met meer detail en minder ruis worden opgenomen.

Waardige opvolger van Mavic 2 Pro

Zonder de telecamera is de Mavic 3 Classic eigenlijk de ideale opvolger van de onder beeldmakers populaire DJI Mavic 2 Pro. Op alle vlakken biedt de Mavic 3 Classic vooruitgang: een langere vliegtijd, stillere operatie, verbeterde obstakeldetectie (in alle vliegrichtingen), hogere bitrate en natuurlijk de mogelijkheid om het diafragma in te stellen en te profiteren van Hasselblad-kleurentechnologie.

De telecamera van de Mavic 3 en Mavic 3 Cine zul je in de praktijk amper missen, omdat deze camera zich niet echt leent voor hoge kwaliteit opnamen. Filmen in ProRes behoort met de Mavic 3 Classic niet tot de mogelijkheden, maar dankzij de h.265 codec en hoge bitrate is de videokwaliteit van bijna hetzelfde niveau.

De Mavic 3 Classic kan bediend worden met de RC-RM330 controller.

Features

De DJI Mavic 3 Classic biedt het volledige spectrum aan features zoals bekend van de Mavic 3. Dat wil zeggen ActiveTrack 5.0 voor het automatisch volgen van bewegende onderwerpen, MasterShots en Quickshots voor het automatisch maken van dronies, filmische shots en hyperlapse opnamen. Nieuw is de functie Cruise control; daarmee kun je de drone laten doorvliegen in dezelfde richting en met dezelfde snelheid vanaf het moment dat je de sticks loslaat. Fijn is verder dat de Tripod mode terug is van weggeweest.

Qua veiligheid voorziet APAS 5.0 in het ontwijken van obstakels. Return to home zorgt ervoor dat de drone automatisch terugkeert zodra de accu leegraakt of de verbinding wegvalt. GEO 2.0 geofencing belet dronepiloten van het vliegen nabij gevoelige locaties zoals vliegvelden. En AirSense waarschuwt voor naderend luchtverkeer, alhoewel dat in onze regionen niet altijd werkt.

Varianten

DJI biedt de Mavic 3 Classic in een aantal verschillende varianten aan. Naast de gebruikelijke standaardpakketten van de drone met meegeleverde afstandsbediening (RC-N1 of RC-RM330 met ingebouwd display) en de bundel met Fly More Kit inclusief diverse accessoires, is er ook een variant waarbij de drone verkocht wordt zonder afstandsbediening en accessoires.

Het is goed om te weten dat de DJI Mavic 3 Classic net als de Mavic 3 een C1-classificatie toegekend heeft gekregen. Dat betekent dat de drone gebruikt mag worden in Open subcategorie A1.

Mavic 3 classic single unit: €1499 

Mavic 3 classic single unit + Fly More Kit €2079

Mavic 3 classic RN-N1 €1599

Mavic 3 classic RC-N1 + Fly More Kit €2179

Mavic 3 classic RM330 controller €1749

Mavic 3 classic RM330 controller + Fly More Kit €2299

Gratis workshop

Wil jij de nieuwe DJI Mavic 3 Classic zelf uitproberen? Dat kan tijdens een gratis event dat CameraNU.nl in samenwerking met Drone Flight Academy en DJI organiseert op 12 november, van 10:00 tot 12:00.

De workshop Vliegen met drones vindt plaats op voormalig Marinevliegkamp Valkenburg in Katwijk. Tijdens dit event krijg je uitleg over hoe je veilig vliegt met drones, wordt de DJI Mavic 3 Classic gepresenteerd en volgt er een korte praktijktraining met de nieuwe Mavic 3 Classic onder leiding van 4 instructeurs van Drone Flight Academy.

Exclusieve aanbieding: Profiteer van exclusieve aanbiedingen op de nieuwste DJI drones. Deze korting is alleen geldig voor bezoekers op 12 november!

Aanmelden

 

Specificaties

Vliegprestaties Stijgsnelheid 8/6 m/s, maximale windkracht: 12 m/s, vliegplafond 6000 m, max. temperatuur 40 °C, max. bereik 8 km, frequenties: 2,4 en 5,8 GHz
Camera 20-MP-sensor, 4/3 CMOS, videoresolutie 5,1k, ISO-bereik 100-6400, brandpuntsafstand 24 mm, 3x digitale zoom, belichtingstijd 8-1/8000 s, beeldhoek 84°, diafragma f/2.8 tot f/11, focusafstand 1 m tot ∞
Opslag 8 GB, uitbreidbaar per MicroSD-kaart
Connectiviteit Micro-USB, Bluetooth, WiFi
Features Sensoren t.b.v. omnidirectionele obstakeldetectie, infraroodsensor, mechanische 3-assige gimbal
Intelligent flight modes ActiveTrack 5.0, MasterShots, QuickShots, Cruise control
Veiligheidsfuncties APAS 5.0, AirSense, GEO 2.0, RTH
Accu Drone: LiPo 4S (15.4 V / 77 Wh), 5000 mAh, 46 minuten vliegtijd
Afmetingen 283 x 347,5 x 107,7 mm
Gewicht 895 gram
Cx-label C1
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

11 gedachten over “Nieuwe Mavic 3 Classic van DJI biedt topkwaliteit beeld tegen lagere prijs

 • Ik las dat deze drone ook weer voorzien is van de Tripod-mode, dat mis ik hier in het overzicht. Aantrekkelijke drone, dank voor de beschrijving!

  Beantwoorden
 • Dank voor de fijne overview Wiebe!

  Vraagje: “De telecamera van de Mavic 3 en Mavic 3 Cine zul je in de praktijk amper missen, omdat deze camera zich niet echt leent voor hoge kwaliteit opnamen.”

  Waar ligt dat aan, dat de telecamera daar niet geschikt voor is?

  Beantwoorden
  • Ik denk dat hij doelt op de sensorgrootte van de camera. De 1-inch sensor van de telelens is kleiner dan de micro 4/3 sensor hoofdcamera en daarmee van lagere kwaliteit.

   Beantwoorden
 • Rik Vanhoorne

  Ik zie dat de Classic aangeboden wordt met de RM330-afstandsbediening. Ik vlieg met de mini 3 via de RM330 en de Mavic 2 Pro met de Smart Controller, maar vind de afstandsbediening van de mini 3 een stuk minder stevig. De kaartfeedback (het pijltje op de kaart) komt ook telkens wat achter op de realiteit wat ik als storend ondervind. Bij de Smart Controller heb ik dat gevoel niet. Dat kan natuurlijk ook aan de drone zelf liggen. Wellicht kan de Classic ook met de RC Pro gevlogen worden. Klopt dat? Bestaat er een vergelijkingstabel tussen de RM330 en de RC Pro?

  Beantwoorden
 • @Wiebe denk je dat de Air2S ooit een C1-label toegekend krijgt? In principe is die technisch compliant aan de EU wetgeving?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier