Video

Deze drie dronevideo’s werden gemaakt met de nieuwe Mavic 3 Classic

De nieuwe Mavic 3 Classic van DJI wordt wereldwijd positief ontvangen door filmmakers. De drone presteert meer dan prima op het gebied van video en vooral de Cruise Control-functie valt in de smaak. Weliswaar biedt de Classic door het ontbreken van de telelens minder mogelijkheden dan de ‘oude’ Mavic 3, maar dat wordt goedgemaakt door het lagere prijskaartje. Drie filmmakers namen de drone mee naar IJsland, de Alpen en Noorwegen. Dat resulteerde in onderstaande video’s.

ICELAND – A Cinematic Road Trip video

Filmmaker Denis Barbas kreeg de Mavic 3 Classic een paar weken voor de lancering al in handen. Hij nam de drone mee tijdens een 10-daagse trip door IJsland. Ondanks de niet aflatende regen slaagde hij erin flink wat shots te maken. Op een gegeven moment begon hij het filmen in de regen zelfs leuk te vinden.

“Er valt niet veel te zeggen over de Mavic 3 Classic, hij heeft precies dezelfde functies als de Mavic 3 en Mavic 3 Cine, (wat verreweg de beste drone is die je kunt krijgen), behalve dat deze geen telelens heeft. Al het andere is hetzelfde, dezelfde beeldkwaliteit (beste in zijn klasse), dezelfde verbazingwekkende levensduur van de accu, alles hetzelfde… tegen een veel lagere prijs. Kudo’s voor DJI om altijd grenzen te verleggen en naar zijn klanten te luisteren.
Oh en had ik al gezegd hoe goed deze drone is in zware regen/sneeuw/stormen/winden….noem maar op…probeer het echter niet met je eigen drone 😂.”

DOLOMITES & SWITZERLAND – 5K Cinematic Video

Deze tweede video werd gemaakt door Phillip Skraba. Hij nam de drone mee naar de Alpen, om daar epische shots te maken van de berglandschappen.

“We brachten 4 dagen door in de Dolomieten en Zwitserland om met de DJI Mavic 3 Classic te filmen. We sliepen in de auto, het was koud, winderig, maar de moeite waard. Zulke ongelooflijke plaatsen om deze geweldige drone mee naar toe te nemen! Voor de grading maakte ik gebruik van mijn DJI Mavic 3 LUTs. Alle opnamen zijn gefilmd in 5K-video met Cruise Control ingeschakeld.”

NORWAY – DJI Mavic 3 Classic|4K Cinematic Video

De derde video is van de hand van Olle Nilsson. Hij besloot om de herfstkleuren in Noorwegen vast te leggen met de Mavic 3 Classic.

“Ik ging samen met twee vrienden naar Noorwegen om dit prachtige land in herfstkleuren vast te leggen met de DJI Mavic 3 Classic. Ik ben overweldigd door hoe stabiel de Mavic 3 Classic tijdens de vlucht is, zeker omdat het op sommige momenten tijdens onze reis erg winderig was. De beeldkwaliteit van dit apparaat is veruit de beste die ik van een drone heb gezien. Met de 46 minuten vliegtijd had ik geen stress om de beelden te maken die ik wilde.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier