Gerucht

Foto uitgelekt van mogelijke DJI Mini 3-kloon

Op Twitter is een foto gepubliceerd van een nieuw model drone. Mogelijk gaat het om een kloon van de DJI Mini 3, alhoewel het niet uitgesloten is dat het om een nieuw prototype van DJI gaat. Details over specificaties en de nieuwe camera zijn nog onbekend. Wel is duidelijk te zien dat de nieuwe drone beschikt over sensoren voor obstakeldetectie in alle vliegrichtingen.

Mini 3 Classic?

De foto is gepubliceerd door @DealsDrone, een gevestigd juicekanaal als het gaat om geruchten over aankomende DJI-drones. Eerder dit jaar wist het account al de komst van de Mavic 3 Classic te voorspellen. Toen al werd door deze twittergebruiker gehint op een goedkopere variant van de populaire Mini 3 Pro, te verschijnen in het najaar van 2022.

Inmiddels is de Mavic 3 Classic een feit. De voorspelling dat er dit jaar ook nog een low-cost uitvoering van de Mini 3 aan zit te komen wordt gestaafd door deze eerste foto van een nieuw model drone. Qua vormgeving ziet het toestel er nogal spartaans uit, en het lijkt in ieder geval om een klein model drone te gaan. Kijken we überhaupt naar een drone van DJI, of zou het toch een kloon van bijvoorbeeld Xiaomi of Hubsan zijn?

Opmerkelijk is dat er vier sensoren te zien zijn, op alle vier de hoeken van de body. Dat betekent dat de drone beschikt over obstakeldetectie, zowel in voor- en achterwaartse vliegrichting als in zijwaartse vliegrichting. Dit terwijl er eerder sprake van was dat de Mini 3 Classic niet over dergelijke sensoren zou beschikken, om de productiekosten te drukken.

Afwachten

Op dit moment kunnen we alleen maar gissen en het is afwachten tot er meer details naar buiten komen over deze nieuwe drone. Om welk merk en type drone denk jij dat het gaat? Welke specificaties hoop je terug te zien in het nieuwe model? Laat het hieronder weten in de comments!


Update (9-11-2022)
In een eerdere versie van dit artikel werd aangenomen dat de drone op de foto de DJI Mini 3 Classic zou betreffen, terwijl het hoogst waarschijnlijk om een DJI-kloon gaat. 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier