Nieuws

DJI adviseert app-update in verband met aanstaande wijziging kaartsysteem

In verband met een aankomende wijziging in de manier waarop kaartinformatie tijdens dronevluchten wordt getoond, raadt DJI gebruikers aan om hun drone-app of controller zo spoedig mogelijk te updaten naar de laatste versie. Het gaat onder andere om DJI GO, DJI GO 4, DJI GS RTK, DJI Fly en DJI Pilot / Pilot 2. Het nieuwe kaartsysteem wordt op of na 25 november uitgerold.

Herziening kaartsysteem

Volgens DJI geven oudere versies van onderstaande apps binnenkort mogelijk niet de juiste locatiegegevens van de drone en de omgeving weer, vanwege een op handen zijnde grote herziening van de ingebouwde kaartweergave. Daarom dringt DJI er bij dronepiloten op aan om hun apps en controllers vóór 25 november 2022 bij te werken. Het gaat om apps voor zowel DJI’s consumentendrones als voor de professionele toestellen uit de Enterprise-serie.

In een verklaring geeft DJI de volgende toelichting:

“DJI blijft stapsgewijs verbeteringen en meer geavanceerde productfuncties uitbrengen. Voor een betere gebruikservaring zullen we binnenkort de kaartservices voor sommige apps updaten. Het wordt aanbevolen om de app/controller vóór 25 november 2022 te updaten om te blijven profiteren van regelmatige functie-updates en prestatieverbeteringen. Het blijven gebruiken van oudere versies van de DJI-app heeft een negatieve invloed op de kaartweergave. Onze excuses voor het eventuele ongemak.”

Gewijzigde apps

In onderstaande tabel kun je zien om welke apps het gaat en naar welk versienummer de app geupdate moet worden.

App

Aanbevolen versie

Betreffende drones/controllers

DJI Pilot 2

v4.1.11

Matrice 300 RTK en Matrice 30 Series

DJI Pilot

v2.5.1.15

Mavic 2 Enterprise Advanced, Mavic 2 Enterprise series, Phantom 4 RTK, Matrice 200 series V2, Matrice 200 series en Matrice 600 series

DJI GS RTK

v2.2.5

Phantom 4 RTK

DJI Fly

v1.6.8

DJI RCDJI RC Pro en DJI Smart Controller

DJI GO 4

v4.3.54

Matrice 200 series, DJI Smart Controller, Phantom 4 Pro V2+ remote controller met ingebouwd display

DJI GO

v3.1.76

Matrice 600 series

DJI MG

v1.8.27

MG-1S series

DJI MG

v1.8.57

MG-1S Advanced

DJI MG2

v2.5.1

MG-1P series

DJI Agras

v3.5.6

T16, T20

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “DJI adviseert app-update in verband met aanstaande wijziging kaartsysteem

 • Vreemd: volgens mij is DJI Fly toch al bij v1.8.0. Of kijk ik verkeerd?

  Beantwoorden
 • Paul van Druten

  Wat gebeurt er als ik lekker op mijn stabiele versie van de Fly App blijf zitten?

  Beantwoorden
 • DJI GO 4 voor Android is niet in de play store te downloaden, maar alleen van de DJI website zelf. Dus helmaal geen controle meer over achterdeurtjes, malware, etc. Zou Litchi dat probleem ook hebben?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier