Video

Kijken: The Mountains 2, wederom gefilmd met de Mavic 3

Afgelopen zomer kon je op Dronewatch de korte film The Mountains bekijken, gemaakt door Denis Barbas. Van dezelfde maker komt nu een vervolg, met de toepasselijke titel The Mountains 2. Voor deze video trok Denis er wederom met zijn DJI Mavic 3 op uit om epische droneshots te maken van ruige berggebieden. Voor Denis was het vooral een therapeutische ervaring, vertelt hij erbij.

Bergen als therapie

Net zoals veel andere dronefotografen is Denis erg actief op sociale media. Op die manier kun je veel mensen bereiken met je beelden, maar de keerzijde is dat je onzeker kunt worden. Je wordt immers continu blootgesteld aan het werk van anderen, en daarbij ga je toch onbewust vergelijkingen maken: hoeveel views krijgen mijn video’s? En hoeveel views krijgen de video’s van andere filmmakers?

Het gevolg is dat je onder druk kan komen te staan om de concurrentie maar weer af te troeven met nog meer en betere video’s. Dat komt de creativiteit echter niet ten goede, erkent ook Denis. Daarom ging hij voor deze video terug naar zijn oergevoel als creatieveling, zonder steeds aan de potentiële kijkcijfers te denken. De bergen helpen om alles weer in perspectief te plaatsen.

“Met deze video dacht ik dat ik misschien iets tot leven zou kunnen brengen, een idee waar ik al maandenlang mee rondliep. De afgelopen maanden waren erg uitdagend voor mij. We leven in een wereld die wordt gedreven door statistieken, waarin we onszelf constant met elkaar vergelijken, kijken naar wat andere mensen zijn of hebben en we voelen ons vaak minder dan iemand anders.

Ik vergat hoe het is om weer geïnspireerd te worden, om iets te creëren waar ik van hou, iets voor mij, niet voor merken, niet voor iemand anders, alleen voor dat kind dat ooit gelukkig en extreem gemotiveerd was en rondrende met een camera. De bergen zijn is de plek waar ik naartoe ga als ik me gedemotiveerd voel. Hier kan ik alleen zijn met mijn gedachten, met mezelf, uitzoeken wat er toe doet en wat niet. De bergen zijn en zullen voor altijd een therapie voor mij zijn.”

Mavic 3

Voor het maken van de droneshots gebruikte Denis een DJI Mavic 3. De grondopnamen werden gemaakt met een Sony Alpha camera met een Tamron 28-75mm F2.8 lens. De muziek is afkomstig van Artlist.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier