Productnieuws

DJI lanceert O3 Air Unit en Goggles 2 voor FPV-fanaten

Inspelend op de ontluikende markt voor FPV-drones heeft DJI twee interessante nieuwe producten aangekondigd: de O3 Air Unit FPV-videozender en de Goggles 2 videobril. De O3 Air Unit is in staat om beeld van HD-kwaliteit met minimale vertraging over grote afstanden te verzenden. Bovendien voorziet de unit in 20 GB geheugen. De Goggles 2 is licht van gewicht en heeft inklapbare antennes.

DJI O3 Air Unit

Om het beeld vanuit een FPV-drone naar een videobril te krijgen heb je een videozender nodig. Dat is heel in het kort de belangrijkste taak van de O3 Air Unit (adviesprijs: €249). De specs liegen er niet om: dankzij O3+ Video Transmission is de unit in staat om 1080p/100fps video met 50 Mbs te verzenden, gebruik makend van H.265 compressie. Het bereik bedraagt tot tien kilometer (twee km in CE-modus). De latency is ca. 30 ms.

De bijgeleverde FPV-camera heeft een 1/1.7” f/2.8 sensor en levert 4K/60fps video bij een beeldhoek van 155 graden. De beelden kunnen dankzij het interne geheugen van 20 GB worden opgeslagen op de O3 Air Unit. Dankzij het D-Cinelike kleurprofiel is het mogelijk om optimale resultaten te behalen tijdens het monteren van de opgenomen videobeelden.

De O3 Air Unit kan in principe gemonteerd worden op iedere FPV-racedrone en CineWhoop. Het gewicht inclusief camera en antenne bedraagt slechts 40 gram. De unit is compatibel met op Betaflight gebaseerde flight controllers. De O3 Air Unit is bruikbaar met de nieuwe DJI Goggles 2 en de DJI FPV Goggles V2. Voor de besturing van de drone kan de gebruiker gebruik maken van de DJI FPV Remote Controller 2.

DJI Goggles 2

De DJI Goggles 2 (adviesprijs €849) – niet te verwarren met de Goggles V2 – is een zeer lichtgewicht videobril die gebruikt kan worden voor FPV-dronevliegen. De bril weegt slechts 290 gram en werkt ca. twee uur op een acculading. Twee 1080p Micro-OLED schermen zorgen voor een haarscherp beeld met een maximale framerate van 100 fps. De videobril ondersteunt H.264 en H.265 compressie en is compatibel met de nieuwe O3 Air Unit.

Interessant is de mogelijkheid om de Goggles 2 als universele videobril te gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om films te bekijken door middel van wifi video streaming. Dankzij de koptelefoonaansluiting kan daarbij ook de audiotrack van de film beluisterd worden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “DJI lanceert O3 Air Unit en Goggles 2 voor FPV-fanaten

  • William van Beek

    Leuk spul allemaal, maar die prijzen (van tegenwoordig) gaan helemaal nergens meer over. Ik vraag me af of DJI hier veel van gaan verkopen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier