#advOnderzoek

Drone-opleiding gevolgd? Laat je mening horen!

Ben jij dronepiloot en heb je in binnen- of buitenland een opleiding gevolgd om te mogen vliegen in de Open en/of Specifieke categorie? Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) is benieuwd naar jouw mening. Middels een enquête wordt onder andere in kaart gebracht hoe het niveau en de kwaliteit van de Nederlandse opleidingen wordt ervaren.

Aanleiding onderzoek

Ten tijde van de invoering van de Europese regelgeving voor drones is er door de Nederlandse overheid voor gekozen om de opleidingen en examinering te laten invullen door marktpartijen. Daarbij zijn de opleidingsinstellingen zelf verantwoordelijk gemaakt voor de kwaliteit en prijs van hun opleidingen. Andere Europese lidstaten hebben ervoor gekozen om de opleidingen en examens vanuit de overheid te organiseren, met andere prijsstellingen en kwaliteitsniveaus tot gevolg.

Door middel van deze enquête wil het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat onderzoeken welke effecten de beleidskeuze om de opleidingen over te laten aan de markt tot gevolg heeft gehad. IenW wil bijvoorbeeld weten of het niveau en kwaliteit van de huidige opleidingen door de markt als voldoende gezien wordt.

Ook is IenW benieuwd naar het aantal dronepiloten dat hun opleiding en examen in het buitenland heeft gedaan en wat de doorslaggevende factoren (zoals bijv. prijs) waren bij de keuze voor een opleiding (danwel in Nederland, danwel in het buitenland).

Meedoen

Heb jij één of meer opleidingen voor de Open categorie (A1/A2/A3) en/of de Specifieke categorie gevolgd, in Nederland en/of een andere lidstaat? Laat dan je stem horen en vul vóór 11 december de vragenlijst in. Dit teneinde de kwaliteit van deze markt hoog te houden en, waar mogelijk, te verbeteren. De enquête is anoniem, je e-mailadres wordt niet opgeslagen.

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier