Productnieuws

DJI Mini 3 (non-Pro) duikt op in FCC-database

Het lijkt erop dat we binnenkort een goedkopere uitvoering van de populaire DJI Mini 3 Pro tegemoet kunnen zien. In de database van de Amerikaanse telecom- en mediawaakhond FCC is namelijk een vermelding opgedoken van de DJI Mini 3, dus zonder verdere toevoeging in de productnaam. Het wachten is op meer duidelijkheid voor wat betreft de specificaties van deze non-pro uitvoering.

Minder features, lagere prijs

De productstrategie van DJI volgt het klassieke voorbeeld uit de schoolboeken over marketing. Eerst een nieuw product met zoveel mogelijk features tegen een premium prijs in de markt zetten, om enige tijd later een goedkopere maar ietwat uitgeklede variant van hetzelfde product te introduceren. Op die manier profiteer je als bedrijf optimaal van de bestedingsbereidheid van mensen die in de markt zijn voor een nieuwe gadget.

Deze strategie zagen we in het verleden in werking met de introductie van de Phantom 3 SE, het goedkopere broertje van de Phantom 3 Pro. Later herhaalde DJI deze strategie met de aankondiging van de Mini SE, als instapmodel onder de Mavic Mini. En ook van vlaggenschip Mavic 3 werd onlangs een goedkoper model uitgebracht, de Mavic 3 Classic.

Grote kans dus dat de DJI Mini 3 voortborduurt op de zeer populaire Mini 3 Pro, maar dan met een lager prijskaartje. Om te bezuinigen op de productiekosten heeft DJI een aantal opties. Zo ligt het voor de hand dat het systeem voor obstakeldetectie wordt weggelaten. Een andere mogelijkheid is dat de vertical shooting-feature verdwijnt. Een derde mogelijkheid is dat DJI een eenvoudiger camerasensor gebruikt, zonder dual native ISO.

Het productlabel van de DJI Mini 3 (bron: FCC)

Introductie aanstaande?

Normaal gesproken duurt het niet lang totdat een nieuw product wordt aangekondigd nadat het is verschenen in de FCC-database. Misschien dat DJI nog net voor de kerstdagen op de proppen komt met de Mini 3. Zo goed als zeker is dat het zal gaan om een drone onder de 250 gram, misschien meteen al met C0-label.

Qua adviesverkoopprijs zal de Mini 3 waarschijnlijk tussen de huidige Mini 2 (€459) en Mini 3 Pro (€739 zonder controller, €829 met RC-N1 controller) gepositioneerd worden. Denk aan een bedrag rond de 600 euro zonder controller.

De huidige DJI Mini 3 Pro
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier