Video

Kijken: Timelab Pro laat zien wat de Mavic 3 Cine in huis heeft

Toen vorig jaar de DJI Mavic 3 Cine uitkwam, kreeg filmmakerscollectief Timelab Pro deze als één van de eersten in handen, met het verzoek van DJI om her en der wat mooie beelden op te nemen in ProRes 422. Dat leidde tot een prachtige compilatie van beelden, opgenomen op vijf locaties in Turkije, Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten.

Drie landen, vijf locaties

Van Timelab Pro heb je in de afgelopen jaren een aantal prachtige video’s gezien op Dronewatch. De groepering staat bekend om hun hoge kwaliteit drone-opnames, gemaakt met de beste apparatuur uit de stal van DJI. En dankzij hun ProRes-workflow weten de filmmakers qua color grading alles uit de opnamen te halen wat erin zit. Om die reden werd Timelab Pro door DJI benaderd om een mooie showreel op te nemen.

Voor deze video trokken twee teams naar vijf verschillende locaties in drie landen. Daar maakten ze shots met de Mavic 3 Cine, in ProRes 422. Het voordeel van dat formaat is dat de beelden verliesvrij worden gecodeerd en zich goed lenen voor professionele nabewerking. De locaties die voorbij komen zijn Cappadocia en Istanbul in Turkije, het schiereiland Kamchatka en de Shantar Islands in Rusland, en de stad Dubai in de VAE.

DJI Mavic 3 Cine

De DJI Mavic 3 Cine is het creatieve paradepaardje in de Mavic 3-serie van DJI. Het toestel beschikt over een Hasselblad-camera met 4/3” 20 megapixel CMOS sensor en een 24mm lens. De drone biedt de mogelijkheid om te filmen in ProRes 422 HQ met 10 bit kleurdiepte in 5,1K resolutie en D-log kleurprofiel. Voor de opslag van de beelden voorziet de drone in een interne 1 TB SSD.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Kijken: Timelab Pro laat zien wat de Mavic 3 Cine in huis heeft

 • Wat een beelden! Kleine correctie in de laatste zin: 1GB SSD moet natuurlijk 1TB SSD zijn. Anders red je het niet met ProRes HQ haha

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Duh… ik had nog geen koffie op denk ik :). Die 1 GB is aangepast in 1 TB, bedankt voor de opmerkzaamheid.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier