Nieuws

Videobeelden tonen drones die ’s nachts chemicaliën sprayen in Chinese stad

Er zijn geheimzinnige videobeelden opgedoken van drones die gedurende de nacht chemische vloeistoffen sprayen in een Chinese stad. Waarschijnlijk gaat het om desinfecterende middelen, in een poging om de recente uitbraak van COVID-19 de kop in te drukken. Onduidelijk is waar de beelden precies zijn opgenomen. Maar het is niet voor het eerst dat landbouwdrones worden ingezet om straten te desinfecteren.

Landbouwdrones

Door het controversiële zerocovidbeleid van China zijn miljoenen burgers opgesloten en worden positief geteste mensen gedwongen in quarantaine geplaatst. Beambten in Hazmat-pakken die ontsmettingsmiddelen spuiten, zijn een normaal verschijnsel geworden op straat. In aanvulling daarop worden nu dus ook drones ingezet om ’s nachts desinfecterende middelen te verspreiden.

Het idee om drones met sproei-installaties te gebruiken om complete straten te desinfecteren ontstond tijdens de begindagen van de coronapandemie. In China en later ook in Spanje werden toen al landbouwdrones ingezet om bewoonde gebieden te besproeien met ontsmettingsmiddelen.

Video

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Videobeelden tonen drones die ’s nachts chemicaliën sprayen in Chinese stad

  • Ik krijg hier lichtelijk distopische gevoelens bij.. 😅

    Beantwoorden
  • Bij de beesten af. Dat kan alleen in een dergelijke autocratische staat waar je geen eigen mening mag hebben.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier