Video

Kijken: Wageningen in herfstkleuren

‘Wageningen in autumn’ is een dronevideo gemaakt door Ties Blaauw van Dronewageningen. In de video zijn prachtige herfstkleuren en mistige ochtenden te bewonderen van verschillende locaties in Wageningen en omgeving. Ook bevat de video diverse hyperlapses. De beelden werden gemaakt met de DJI Air 2S en DJI Mini 3 Pro.

Locaties

De video begint met een fraaie mistige zonsopkomst in de uiterwaarden van Wageningen. De markante steenfabriek ‘De Bovenste Polder’ doemt mooi op vanuit de mist. Daarna volgt er een serie van mistige ochtenden in het Renkums Beekdal, het Binnenveld en de historische binnenstad van Wageningen.

Langzamerhand komt de zon verder door en zie je steeds meer herfstkleuren op het beeld verschijnen. Zoals bij de bossen op de Wageningse Berg en het voormalige voetbalstadion van FC Wageningen. De muziek, op basis van het nummer ‘Experience’ van Ludovico Einaudi, bouwt geleidelijk op. En op de climax zien we een snelle montage van hyperlapses. De prachtige herfstdag eindigt met een aantal shots van zonsondergangen boven de binnenstad.

Maakproces

Voor het maken van de videobeelden maakte Ties gebruik van zijn DJI Air 2S en DJI Mini 3 Pro. Volgens hem een perfecte combinatie van drones, omdat hij met de Air 2S in het buitengebied mooie shots van zonsopkomst- en ondergang kan schieten, terwijl de Mini 3 Pro vanwege de soepelere wetgeving weer perfect is om boven de stad te vliegen.

Om de juiste beelden in de gewenste weersomstandigheden vast te leggen hield Ties verschillende weer-apps in de gaten en stond hij vroeg op, bij voorkeur was hij minstens 15 minuten voor zonsopkomst op locatie. Mistige ochtenden kon hij goed inschatten door de hoge luchtvochtigheid en de afwezigheid van wind in de gaten te houden. De video zelf is bewerkt in Premiere Pro. Met subtiele soundeffects en montage op de maat van de muziek is het een mooi geheel geworden.

Over de maker

Ties is landschapsarchitect en kent daarom de landschappen rondom Wageningen goed. Van zijn eerste salaris kocht hij zijn eerste (goede) drone: een DJI Mavic Pro van de 1e generatie. Hij vindt de herfst het mooiste seizoen om vast te leggen. Op zijn website www.dronewageningen.nl biedt Ties verschillende fotoproducten en diensten aan.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier