ProProductnieuws

Gremsy komt met MAVLink-compatible 4K 30x zoomcamera

Gremsy, een fabrikant van gimbals en stabilizers, heeft een eerste camerapayload geïntroduceerd voor professionele gebruikers. De Zio is een mechanisch gestabiliseerde camera met 30x optisch-digitale zoom. Voor het maken van opnamen is de Zio voorzien van een 4K-sensor van Sony. De payload is MAVLink-compatible. Het is mogelijk om beelden live te streamen via HDMI of Ethernet.

Eerste Gremsy-payload

Met de Zio richt Gremsy zich op gebruikers die drones inzetten voor inspecties, landmetingen en openbare veiligheid. Het is de eerste camerapayload in het assortiment van het bedrijf: tot nu toe bracht Gremsy alleen gimbals voor andere merken camera’s op de markt.

Zio is een geïntegreerde payload die een Sony 4K-sensor combineert met de door Gremsy ontwikkelde drie-assige cardanische stabilisatietechnologie. De camera biedt 30x zoom, waarvan 20x optisch en 12x digitaal. De payload weegt slechts 480 gram.

Compatibiliteit

Zio is volledig compatibel met MAVLink en kan daardoor naadloos worden geïntegreerd met drones die worden aangedreven door PX4 of Ardupilot. De Zio biedt gebruikers geavanceerde controle over de camera en gimbal vanaf de controller. Dankzij de Gremsy Quick Release kan de payload snel worden verwisseld.

De Sony 4K 1/2.5″ Exmor R CMOS-sensor maakt het mogelijk om video en afbeeldingen met een hoge resolutie van 4K en een hoge mate van stabiliteit vast te leggen. Het is daarbij ook mogelijk om de opgenomen beelden live te streamen (bij gebruik van QGroundControl) via HDMI of Ethernet.

Prijs en beschikbaarheid

De Zio is vanaf medio december 2022 verkrijgbaar in de webwinkel van Gremsy. De adviesverkoopprijs is $4.699, maar ter introductie kan de camera tijdelijk tegen een gereduceerde verkoopprijs van $4.229 worden aangeschaft.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier