Video

Kijken: Wachau, de bruisende vallei

Deze prijswinnende dronevideo van Dronographer neemt je mee naar de Wachau, een 30 km lang gebied gelegen in en rond de Donau-vallei tussen de Neder-Oostenrijkse steden Melk en Krems an der Donau. Het unieke landschap is aangemerkt als UNESCO-werelderfgoed. Gelegen op slechts 80 km van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is het een aantrekkelijke vakantiebestemming geworden voor toeristen van over de hele wereld.

Over de Wachau

De Wachau-regio in Oostenrijk is vooral bekend om zijn zijn architecturale en agrarische geschiedenis. Sinds mensenheugenis worden er druiven en abrikozen verbouwd, die worden verwerkt tot wijn en likeuren. Het oogsten van de abrikozen is uitgegroeid tot een populair seizoensgebeuren, niet alleen onder de lokale bevolking, maar ook voor toeristen. De landbouwhistorie van de Wachau is zelfs goed voor een plaats op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De streek werd reeds in de prehistorie bewoond. Het gebied wordt gekenmerkt door kleine dorpjes, allemaal bewaard in een zeer traditionele architectuur. Hoge gebouwen kom je er nauwelijks tegen. Bekende toeristische trekpleisters in de streek zijn Melk, Krems, Dürnstein, Schönbühel-Aggsbach en Spitz. Het gebied, dat je volgens Dronographer kunt typeren als ‘bruisend’, verken je het beste per fiets.

Bruisende regio

Dronevideomaker Dronographer maakte onderstaande video over de Wachau. De video behaalde wereldwijd finaleplaatsen bij diverse dronefilmfestivals, waaronder het Boston Drone Film Festival en het Jeju International Drone Film Festival. De beelden werden opgenomen met een DJI Inspire 1.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier