Video

Kijken: deze dronevideo bezorgt je alsnog een witte Kerst

Met de voorspelde temperaturen van dik boven nul ligt er helaas geen witte Kerst in het verschiet. Maar niet getreurd, want dankzij deze dronevideo die filmmaker Thomas Tobé vorige week maakte toen het nog wél koud was, kun je alsnog genieten van winterse taferelen in Nederland. De beelden werden in 4K opgenomen met een DJI Mavic 2 Pro.

Winterwonderland

Dankzij de ijzige kou van vorige week veranderde Nederland eventjes in een winterwonderland. Op veel plaatsen waren de bomen en daken bedekt met een laagje rijp en op sloten en meren werd volop geschaatst. Thomas (in het dagelijks leven videoproducent vanuit zijn bedrijf Creatieve Prikkels) besloot om van de gelegenheid gebruik te maken om wat mooie winterse dronebeelden op te nemen.

Tegenover Dronewatch geeft Thomas wat achtergronden en tips bij deze video:

“De locatie is ‘De Oldemeijer’ in Rheeze, gemeente Hardenberg, Overijssel.

Klein probleem op locatie met SD-kaart, die had ik per ongeluk geformatteerd als Mac Journaled, maar dan herkent de drone hem niet, dus direct een tip: formatteer als exFAT! Dus ik heb alles gedraaid op het interne geheugen van de drone (8 GB), dus dat was nog wel tricky met 4K.

Verder wilde ik alleen mooie natuurbeelden schieten tot ik op mijn schermpje ineens een schaatser zag, en later nog één. Het was dus echt puur toeval, zelfde moment op dezelfde plek. Veel mensen dachten dat ik het in scène heb gezet, maar dat is dus niet het geval, dat maakt het voor mij nog leuker. Het schakelen en flexibel zijn op de locatie, in het moment. Van natuur naar natuur+personen dus.

Aanvullend nog een goede tip, zoals ook wel omschreven in je artikel over vliegen in de winter: drone-koffer altijd op de voorstoel, verwarming aan en koffer open om ervoor te zorgen dat de accu’s mooi op temperatuur zijn.

Nog een tip. Ga na een lege accu even een kwartiertje opwarmen in de auto met de verwarming aan, want anders vriezen je vingers eraf. Ik heb tijdens het vliegen namelijk geen handschoenen aan zodat ik maximaal voel wat ik doe met mijn joysticks. Met handschoenen aan kun je niet die subtiele bewegingen maken die je wil.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “Kijken: deze dronevideo bezorgt je alsnog een witte Kerst

 • Hier nog een tip: hou elke stick met 2 vingers vast (pinching), dan zijn handschoenen een stuk minder vervelend.🙂

  Beantwoorden
  • Of handschoenen ‘zonder vingers’, werkt ook perfect.

   Beantwoorden
  • Goeie Albert! Maar met één vinger per stick heb ik meer controle over de bewegingen die ik maak. Die moeten natuurlijk zo vloeiend mogelijk 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier