Overig

Christmas day fly-away: een door AI gegenereerd kerstverhaal

Misschien heb je al gehoord over ChatGPT, een chatbot die werd ontwikkeld door OpenAI. De chatbot is in staat om allerlei teksten te genereren op basis van zogenaamde prompts. Onderstaand kerstverhaal met een drone in de hoofdrol werd geheel geschreven door ChatGPT. Ook de bijbehorende afbeelding werd door een tool van OpenAI gegenereerd. Fijne kerstdagen toegewenst!

Prompt: “Schrijf een kerstverhaal van 500 woorden met een drone in de hoofdrol”

ChatGPT output:

“Het was een paar dagen voor kerst en Tim was druk bezig met het voorbereiden van het feest. Hij had al zijn cadeautjes ingepakt en de kerstboom was prachtig versierd. Maar er was nog één cadeautje waar Tim nog steeds geen idee had wat het was. Zijn ouders hadden hem een groot, vierkant pakje gegeven met de opdracht om het pas op eerste kerstdag open te maken.

Tim kon het niet laten om te proberen het pakje te openen, maar hij kon het slot niet kraken. Uiteindelijk gaf hij het op en besloot om te wachten tot kerst.

Eindelijk was het eerste kerstdag en Tim was ontzettend opgewonden om het cadeautje te openen. Zijn ouders keken glimlachend toe terwijl Tim het pakje openmaakte. En tot zijn grote verbazing bleek het een drone te zijn!

Tim was dolenthousiast en hij wilde meteen gaan vliegen. Hij pakte de drone en liet hem opstijgen. De drone vloog rond in de woonkamer, terwijl Tim met zijn afstandsbediening aan het spelen was.

Maar plotseling gebeurde er iets vreemds. De drone leek te willen vluchten en vloog naar het raam. Tim probeerde hem tegen te houden, maar de drone was te snel. Hij vloog naar buiten, de donkere nacht in.

Tim was ontzettend bezorgd. Hij wist niet wat hij moest doen, dus besloot hij om zijn ouders te vragen om hulp. Samen gingen ze naar buiten om naar de drone te zoeken. Maar het was zo donker dat ze de drone niet konden vinden.

Plotseling hoorden ze een zachte stem die riep: “Tim, Tim! Kom naar mij toe!” Tim herkende de stem meteen. Het was de stem van zijn oma, die een paar dorpen verderop woonde.

Tim en zijn ouders renden naar oma’s huis en daar vonden ze de drone, die op oma’s schouder zat. Oma vertelde dat de drone naar haar huis was gevlogen en haar had geholpen om haar kerstcadeautjes in te pakken.

Tim was ontzettend blij dat hij zijn drone weer had teruggevonden. En toen hij terug was bij huis, besloot hij om de drone te gebruiken om alle cadeautjes van zijn oma naar haar huis te brengen. Het was een kerst om nooit te vergeten, dankzij Tim’s nieuwe dronevriend!”

(tekst+foto: OpenAI)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier