Nieuws

Droneshows in Amsterdam en Apeldoorn afgeblazen wegens harde wind

De drone- en lichtshows die met de jaarwisseling opgevoerd zouden worden in Amsterdam en Apeldoorn zijn afgeblazen in verband met de voorspelde harde wind. Dat melden de betreffende organisaties na overleg met de gemeenten waar de shows zouden plaatsvinden. Ook traditionele vuurwerkshows op andere plekken in het land kunnen geen doorgang vinden als het gevolg van het onstuimige weer.

Apeldoorn

In Apeldoorn geldt dit jaar een verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk. In plaats daarvan werd het plan opgevat om een lichtshow met drones en lasers te organiseren. Die zou plaatsvinden in het Zuiderpark.

Het voorspelde onstuimige weer gooit echter roet in het eten. Bij neerslag krijgen de rookmachines niet genoeg rook de lucht in, waardoor de laserstralen niet goed zichtbaar gemaakt kunnen worden in de lucht. Ook de drones moeten aan de grond blijven in verband met de harde wind en regen.

Amsterdam

In Amsterdam zou een grote licht- en droneshow plaatsvinden vanaf de A’DAM Toren. Deze show is een gezamenlijk initiatief van A’DAM Toren, Pyrofoor de Amsterdam, Drone Stories, 250K, Better Together Agency, The-X, WINK en Gemeente Amsterdam. Het idee was om een positief alternatief te bieden voor het afsteken van consumentenvuurwerk.

Maar de verwachte windkracht 6 rond de jaarwisseling maakt dat de drones niet veilig kunnen opstijgen. De organisatie bespreekt met de gemeente of het evenement eventueel verschoven kan worden naar 1 of 2 januari. Dat moet in de loop van de dag duidelijk worden.

Vuurwerkshows

Niet alleen drones en lasers hebben last van het slechte weer. In andere steden zijn ook de traditionele vuurwerkshows afgeblazen. Zo gaat de vuurwerkshow bij de Hofvijver in Den Haag niet door en ook in Hilversum is de vuurwerkshow afgelast. Mogelijk wordt ook het nationale aftelmoment bij de Erasmusbrug in Rotterdam geannuleerd.

(coverfoto: BAAS Amsterdam)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier